Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, rüşvet alma ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla gözaltına alınan 9 gümrük memurunu görevinden uzaklaştırdıklarını söyledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) polisi, Türkiye ile Yunanistan arasındaki İpsala Sınır Kapısı’nda operasyon düzenledi. Bazı gümrük görevlileri, rüşvet karşılığında yurt dışına sahte ürün götüren kişilere yasa dışı çıkış yapma imkanı sağlandığı gerekçesiyle takibe alındı. İpsala Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla şahıslara yönelik olarak teknik ve fiziki takip başlatıldı. Yaklaşık 4 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İpsala gümrüğüne operasyon düzenlendi.

Operasyon sonucunda 9'u gümrük muhafaza memuru, 1'i sivil olmak üzere toplam 10 kişi gözaltına alındı. Avrupa Birliği projesi kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelen Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gümrüğe düzenlenen operasyonla ilgili bilgi verdi. Şahin, “Bu sadece bugün olan bir hadise değil. Üç, dört aylık bir takibin sonucunda bir rüşvet ve görevi kötüye kullanma hususiyeti ortadadır. Bütün belgeler açığa çıkmıştır. Operasyon başarı ile sonuçlanmıştır.” dedi.

Operasyonun sadece İpsala'daki memurları değil İstanbul’daki gümrük memurlarını da kapsadığını anlatan Şahin, “Şu anda 1 sivil toplam 10 kişi memur gözaltındadır. Gözaltı süresi uzatılmıştır. Biz de dün itibariyle onları görevlerinden uzaklaştırıldık. Durumu da bakanlığa ilettik. Gerçekleşen bir olay var. Zaten ilgili kişiler de zaten bu şu kadar rüşvet verdik. Şu kadar kişiye para verdik diye söylemekteler. Suç gerçekleşmiş, nakıs teşebbüs düzeyinde kalmamıştır.” açıklamasını yaptı.