Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nün düzenlediği iftar yemeğinde katılan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Biz inanıyoruz ki, devletin ne parası, ne işi ne de adamı biter." dedi.

Margi Otel’de verilen geleneksel iftar yemeğine Vali Dursun Ali Şahin, gümrüklerden sorumlu Vali Yardımcısı Nedim Irmak, İl Jandarma Komutanı Albay Kamuran Ersan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan ve çok sayıda gümrük görevlisi katıldı. Programın sonunda gümrük görevlilerine hitap eden Vali Şahin, "Devletin darphanesisiniz. Devlete gelir getiren en büyük kuruluşun buradaki yetkililerisiniz." diye konuştu. Devlete en fazla gelir getiren kuruluşların gümrük teşkilatları olduğunu ifade eden Şahin, "İşte bunun saymanlığını yapan da hep sizsiniz. Belki parayı görmüyor olabilirsiniz. Ama yaptığınız her iş kuruşu kuruşuna devletin lehine olan bir durumdur." şeklinde konuştu.

Gecesinin ve gündüzünün olmayan sadece izin süresince izinlerini kullanabilen çalışanların gümrükçüler olduğunu anlatan Şahin şunları söyledi: "Öyle ki bazen yüzünüzdeki teri silmeye bile vaktiniz yok. Ama bazen de rahat olabiliyorsunuz. Ama şu bir gerçek ki, Kapıkule’de görev yapanların rahatı olduğuna şahsen ben inanmıyorum."
Gümrük görevlilerinin insanlara en güzel hizmeti verdiğini anlatan Şahin konuşmasını şöyle tamamladı: "En çok zorluklarla karşılaşan sizsiniz. Zaman zaman karşılıklı taarruzlara da uğruyorsunuz. Onu da biliyoruz. Hatta daha aşırısına gidenler dahi olmuştur. Ama bu devletin işi yürüyecektir. Çünkü biz inanıyoruz ki, devletin ne parası biter, ne işi biter ne de adamı biter. Hepsi bütün çalışmalarını bu devletin yücelmesi daha müreffeh bir seviyeye gelmesini sağlayan etmenlerdir."

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Vali’nin ödül vermeyi çok sevdiğini belirterek, bu kapsamda daha önce 72 personele ödül verdiğini hatırlattı.
Yalçın, "Sayın Valimiz doyamadı. 38 personele daha verelim dedi. O yüzden bugün 38 personelimize daha başarı belgesi verdireceğiz Sayın Valimiz." dedi. Konuşmaların ardından görevinde yüksek performans gösteren gümrük görevlilerine başarı belgesi verildi.