Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Kapıkule Sınır Kapısı yolunda bekleyen 250 kişilik Ezidi grubun bu gece gönderileceğini belirtti.

IŞİD zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Ezidiler, Mardin’in Nusaybin ilçesindeki kampa yerleştirildi. Buradan Diyarbakır’a gelen Ezidiler, 5 otobüsle Kapıkule Sınır Kapısı’na gelmek üzere yola çıktı. 25 saatlik bir yolculuğun ardından Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaşan Ezidiler, burada Edirne İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından durduruldu. Araçtan indirilen grubun geri dönmesi için ikna çalışmaları başladı.

Olay üzerine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, bölgeye gelerek Ezidilerle görüştü. Ezidilerin temsilcileriyle görüşen vali ve belediye başkanı, bir süre sonra bölgeden ayrıldı. Gazetecilere bir açıklama yapan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, burada açıklama yapacak bir durumun olmadığını, her şeyin ortada olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili olarak bakanlıkla görüşmelerin yapıldığını belirten Şahin, şunları söyledi: “Kendi kamplarına dönecekler. Mardin Nusaybin’deki kamplarına dönecekler. Fazla bir şey söylemeye gerek yok. Görüyorsunuz, dönecekler.”

Devletlerin bir kuralı olduğunu ifade eden Vali Şahin, “Pasaportları yok, bir şeyleri yok. Nereye gidecekler? Sesini duyuracaklar. Böyle ses duyurulmaz ki. İkna olacaklar inşallah. Ama siz de buradan uzaklaşın ki, o zaman bunlar daha fazla şey yapıyor. Lütfen siz de uzaklaşın ki bizi memnun edersiniz. Bunlar inşallah yarın buradan uzaklaşmış olacaklar. Bu gece gidecekler.” açıklamasını yaptı.