Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, performansı ile ilgili kendisine her ay not verdiğini açıkladı. Vali Şahin, 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Edirne Film Festivali kapsamında görev alacak kişi ve kurum yetkilileri ile toplantıda bir araya geldi.
Toplantıda konuşan Vali Şahin, film festivallerin şehirlerin tanıtımına yaptığı tanıtıma vurgu yaparak, serhat şehrin tanıtımı konusunda öz eleştiri yaptı.
Selimiye’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmasının işin şeklini değiştirdiğini kaydeden Edirne Valisi, gözü çekik insanların gelişinin bunun bir sonucu olduğunu kaydetti.
Şu anda ulusal bazda devam eden Kırkpınar Güreşleri'nin gelecek yıl uluslararası düzeyde yapılması gerektiğini dile getiren Şahin, yağlı güreşlere başbakanların, cumhurbaşkanların davet edildiği bir vizyonuna kavuşmasının önemine işaret etti.
Geçen yıl ne yapılmışsa aynısının bu yıl da sürdürüldüğünü açıklayan Vali Dursun Ali Şahin, “Hiçbir şey katmak istemedik. Ama katılması lazım. Ben her zaman ifade ediyorum. Bugünümüz dünden ileri olacak. Yarınımız da bugünden ileri olacak. Bugün yaptığımızdan daha iyisini yarın yapmamız lazım. Kırkpınar İnşallah uluslararası bazda artık değişik ülkelerin, özellikle doğu Avrupa olarak nitelendirilen balkan ülkelerinin başbakanlarını, cumhurbaşkanlarını, sporla ilgili bakanlarını bu güreşe davet etmek, güreşçileri bu yağlı güreşleri katmak gerekir. Bu büyük bir eksikliktir.” dedi.
Kırkpınar'daki eksikliği kendisinin de devam ettirdiğini ve bu yüzden de öz eleştiri yapan Dursun Ali Şahin, "Bu eksikliği Dursun Ali Şahin’de devam ettirdi. O da iyi bir not almadı. Her ay kendime bende notlar veriyorum." diye konuştu.
Vali Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Yani şu ana kadar 7’yi geçemedim. Bazı aylar 5, bazı aylar 4 olarak not verdim kendime. Her ay not defterim vardır. Kendime neyi gerçekleştirip neyi gerçekleştiremedim. Aslında ben değil herkesin bunu yapması lazım. Kendisine not vermesi lazım. Kendisini yargılaması en güzel olan bir şeydir. Kişinin kendisini yargılaması kadar güzel bir şey yok. Hatalarıyla, kusurlarıyla. Her insanın hatası ve eksikliği vardır. Eksik olan kısmı tamamlamak lazım. Bu sosyolojide psikolojide de aynıdır. Bilimde de aynıdır.”