Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, bir kişinin öldüğü 2’si ağır 3 kişinin yaralandığını Hamzadere Sulama Barajı ile ilgili olarak “Bu göçüktür, nedense oluyor.” değerlendirmesini yaptı.

Dün saat 10.00 sıralarında Keşan Ovası’nı gidecek sulama tünelinin beton kalıplarının indirilmesi sırasında göçük meydana geldi. Meydana gelen göçük sonucunda toprak altında kalan Eyyüp Çatalbaş, İlker Karagedik ve Mehmet Taneli ekiplerin çalışmaları sonucu sağ olarak kurtarıldı. Yerin 5 metre derinliğinde toprak altında kalan Veli Gök çıkarılması için çalışmalar gece yarısına kadar devam etti. Yaklaşık 17 saat süren çalışmaların sonucunda Gök’ün cesedine ulaşıldı.

Göçükte yaralanan işçiler Keşan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken hayatını kaybeden işçinin cesedi de aynı hastanenin morguna kaldırıldı.

'BİRİSİNİN DURUMU BAYAĞI AĞIR, BİRİ DE VEFAT ETTİ. DİĞERİNİN DURUMU DA FAZLA AĞIR DEĞİL AMA PEK İYİ DEĞİL'

Selimiye Camisi’nin yanında bulunan tarihi Arasta Kapalı Çarşısı’nda duaya katılan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı açıklamada, gece saat 02:33’te göçük altında kalan işçinin çıkarıldığını söyledi. Ölen işçinin Gaziantep doğumlu olduğunu belirten Vali Şahin, “Maalesef vefat etti. Allah ruhunu cennet mekan etsin. Diğer üç kişi kurtarıldı. Çok hummalı bir çalışma yapıldı. Edirne, Keşan ve Tekirdağ’dan gelen ekipler çok büyük uğraşı sonucunda 3’ünü kurtardı. Bunlardan birisinin durumu bayağı ağır, biri de vefat etti. Diğerinin durumu da fazla ağır değil ama pek iyi değil.” dedi.

'İYİ TEDBİR ALINMAMIŞ OLABİLİR. BEN BİLEMİYORUM'

Sulama barajında çalışmaların devam edeceğini açıklayan Vali Şahin, şunları söyledi: “Çalışmalar devam edecek. Ben taşkında kimsenin burnu kanamadı dedik ama taşkın geçtikten sonra maalesef bir vefatımız oldu.”

Şirketin bir vebali, Devlet Su İşleri Müdürlüğü’nün bir sorumluluğunun olmadığını dile getiren Şahin, “Ama bu göçüktür. Oluyor nedense. İyi tedbir alınmamış olabilir. Ben bilemiyorum. Rapor gelmeden konuşmak doğru olmaz. Rapor geldikten sonra esas sebebi anlaşılacaktır.” diye konuştu.