Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Meriç ve Tunca nehirleri için panik yapılacak bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Şahin, “Şu anda bizim için bir tehlike yok.” dedi.

Sofya’dan bir açıklamanın yapıldığını ifade eden Şahin, "Baraj kapakları zaten açıktı. Daha yapılacak bir şey yok. Ama yağmur yağarsa diyor. Yağmur da yağmadığına göre. Bekleniyor ama yağmadı daha. O yağan yağmur da hemen gelmiyor. Bize 14 saat sonra geliyor. Şu anda panik yapacak bir durum yok. Ama biz tedbirlerimizi elden bırakmıyoruz."

MERİÇ SUYUNU TAHLİYE EDECEK KANAL GELİYOR

Bölgedeki yağışlara bağlı olarak hemen hemen her yıl taşan Meriç Nehri'nde taşkın riskini önemli ölçüde azaltacak bir proje hayata geçiriliyor.
Buna göre saniyede 734 metreküp su taşıyabilecek bir kanal Karaağaç bölgesinde yapılacak. Proje ile bilgili bilgi veren Vali Şahin, "Proje bitmek üzeredir. Bir ay içerisinde proje tamamlanacak. Onu müteakiben ihale hazırlıklarına başlanacak. 734 metreküp/saniye Meriç nehrinden su alacak ki, Meriç ve Tunca nehirlerini bağayı rahatlatacak. Hiç olmazsa geri tepme olmayacak nehirlerde. Bunun yanında nehirde temizlik yapıldığı zaman artık bizim B planımız uygulamaya girmiş oluyor. Ve artık Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması, açmaması şeklindeki çözümleri değil biz kendi çözümlerimizi ortaya koymuş oluyoruz. Karaağaç bölgesinde hem sulamada hem de Meriç nehrindeki suyun 734 metreküpünün azaltılması niteliğinde olacak. Taşkın riskini üçte iki oranında bertaraf edecek." dedi.

Karaağaç yolundaki son duruma da değinen Şahin, şu anda yüksek tekerlekli araçların Karaağaç’a seyrüsefer yapabildiğini ifade etti.