Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından oluşturulan 250 araçlık konvoyla terör lanetlendi.

Türkiye’de son zamanlarda artan terör olayları nedeniyle 110 civarında güvenlik görevlisi şehit oldu. Çok sayıda vatandaşın da yaşamını yitirdiği terör saldırılarında son iki gün içerisinde 30 asker ve polis yaşamını yitirdi. Hakkari Yüksekova Dağlıca bölgesinde 16 asker, Iğdır’da ise 14 polisin teröristlerin bombalı saldırıları sonucu şehit düştü.

Yaşanan olayların ardından Türkiye’de halk sokaklara döküldü. Binlerce kişi teröre karşı tek yürek olarak tepkisini dile getirdi. Terör olaylarına bir tepki de Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası’ndan geldi. Saat 14.00 sularında Edirne çıkışında 200 ticari taksi ve 50 şehir içi yolcu midibüsünün katılımıyla bir konvoy oluşturuldu. Atatürk Bulvarı, Talatpaşa Bulvarı ve Londra Asfaltından geçen konvoy protestosunu Gazimihal Köprüsü’nde tamamladı.

Burada bir açıklama yapan Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç, 250 araçlık bir konvoyla şoför esnafının terörü lanetlediğini söyledi. Son dönemde hain saldırılar nedeniyle teröre karşı tepki göstermek amacıyla bir konvoy oluşturduklarını belirten Kılıç, “Bu konvoyla şoför esnafı olarak bizler de üzüntümüzü dile getirdik. Bizlere tarifsiz acılar yaşatan hain saldırıları şiddet ve nefretle kınıyoruz.” dedi.