Edirne’de başlatılan atık toplama uygulaması sayesinde bir ayda 135 ton civarında atık cam toplandı.

Edirne Belediyesi, Çevre Koruma Vakfı, Anadolu Cam ve Cam Kırığı firması arasında 9 ay önce bir protokol imzalandı. İmzalanan protokol sonrasında il merkezindeki cam atıkların diğer evsel atıklardan ayrı olarak toplanılmasına başlandı. Bu kapsamda cam atıklarının yoğun olduğu belirlenen 120 noktaya özel konteynırlar yerleştirildi. Yapılan bilgilendirme çalışmalarının ardından vatandaşlar yeni uygulamaya yoğun ilgi gösterdi. Uygulamanın ilk ayında 7 ton atık cam toplandı. Aradan geçen 9 aylık zaman içerisinde bu sayı 135 tona ulaştı.

120 adet konteynır yeterli gelmeyince firmadan 50 adet daha sipariş edildi. Trakya Bölgesi'nde en fazla atık camın toplandığı Edirne'de yıl sonu hedefi ise 200 ton. Vatandaşın cam atıklarını diğer atıklardan ayırarak geri dönüşüm konteynırlarına atması belediyeyi ve firma yetkililerini sevindirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 9 ay önce başlatılan cam atığı ayrı toplama çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Cam atığının toplama çalışmalarının başladığı ilk ayda 7 ton toplandığını belirten Gürkan, şu anda ise 135 bin toplandığını kaydetti.
Hedeflerinin yıl sonuna kadar ayda 200 ton cam atığı toplamak olduğunu kaydeden Gürkan, bu konuda bilinçli bir şekilde hareket eden Edirne halkına teşekkür etti.

Cam kırığı firması Satın Alma Müdürü Serkan Şenay, projeye başladıklarında 200 tonluk cam atığı toplama hedefi koyduklarını şu anda 135 bin ton atık cam topladıklarını kaydetti.
Bilgilendirme çalışmalarıyla birlikte yıl sonunda bu hedefi tutturacaklarına gönülden inandıklarını anlatan Şenay, “Belediyenin burada bize vereceği destek çok önemliydi. Kendileri halkı bilinçlendirmede, konteynır noktaları konusunda çok destek verdiler. Ayrıca başkanıma ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” dedi.