Bayram öncesi Türkiye’ye giriş yapan gurbetçilere yönelik Edirne’de trafik uygulaması başlatıldı.

Binlerce kilometrelik mesafeyi katettikten sonra Türkiye’ye giriş yapan gurbetçiler memleketlerine gitmek üzere yollarına devam ediyor. Ancak yolculukları sırasında başta sürücüler olmak üzere diğer yolcular yorgun düşüyor. Gurbetçi ve diğer sürücülerin yollarına güvenli bir şekilde devam etmeleri amacıyla Edirne Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri şehir çıkışında uygulama başlattı. Buna göre Türkiye’ye giriş yapan gurbetçiler ile Edirne’den başka illere seyahat edecek sürücüler uygulama noktalarında durduruluyor. Trafik ekipleri tarafından emniyet kemeri, hız kontrolü ve diğer uyulması gereken kurallar hakkında sürücülere bilgiler veriliyor. Güvenli bir yolculuk için yapılması gerekenler hakkında broşürler ile araç kokusu sürücülere takdim ediliyor.

Gurbetçiler ve sürücüler trafik ekiplerinin bayram öncesinde yaptığı denetimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Almanya’da yaşayan gurbetçilerden Ahmet Yeğen, trafik uygulamasını çok yerinde ve güzel bulduğunu belirterek, sılaya gelen gurbetçilerin çok yorgun düştüğünü söyledi. Gurbetçilerin bir yerde durup dinlenmeleri, ihtiyaçlarını gidermelerinin çok önemli olduğunu ifade eden Yeğen, 2 bin 400 kilometrelik bir mesafeden geldiğini, yorgun olduğu için dinleneceğini kaydetti.

Bayramını memleketinden geçirmek üzere Edirne’den yola çıkan Bekir Tüccar ise “Bayram tatiline çıkıyoruz. Yolculukta herkesin emniyet kemerini takmasını, daha emniyetli bir yolculuk yapmasını diliyorum. Bu sağlığımız ve güvenliğimiz için gerekli bir uygulama.” dedi.

Uygulamayı “çok güzel” olarak değerlendiren Özgür Yıldız, herkesin emniyet kemerini takması gerektiğini belirtti. Yollarda herkesin can taşıdığının unutmamasını isteyen Yıldız, herkesin güvenli trafik hususunda daha duyarlı olmasını istedi.

Gurbetçilerden Necati Kavak ise uygulama karşısında çok şaşırdığını ama denetimleri beğendiğini açıkladı. Kavak, 2 bin 300 kilometre yol geldiğini ancak otelde konakladığı için yorgunluk hissetmediğini dile getirdi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Fahrettin Soydan, Ramazan Bayramı öncesinde alınması gereken tüm trafik tedbirlerini aldıklarını vurguladı. Bayram nedeniyle yollardaki araç sayısında ciddi artış olduğunu açıklayan Soydan, “Aynı zamanda ilimizin sınır şehri olması nedeniyle gurbetçi vatandaşlarımız da tatillerini geçirmek maksadıyla ülkemize geliyorlar. Gurbetçiler de güzergahlarımızda oluyor. Bundan dolayı ayrıca bir yoğunluk olacaktır. Biz de bu yoğunluğu düşünerek ekip sayımızı artırdık. Büro personelimize ekip görevi vererek mevcut ekip sayımızı artırdık.” diye konuştu. Yaptıkları denetimlerde emniyet kemeri, hız denetimi, yorgun ve uykusuz bir şekilde araç sürmemeleri konusunda sürücüleri uyarılarda bulunduklarını anlatan Soydan, “Kendilerini bilgilendiriyoruz. Bizim sürücülerden özellikle istediğimiz, emniyet kemerini takmalarını, hız kurallarına riayet etmelerini, yorgun ve uykusuz bir şekilde araç kullanmamaları, kısa kısa molalar vererek hareket etmelerini istiyoruz.” açıklamasını yaptı.