Meriç ve Tunca nehirlerinin taşkın sınırına yaklaşması sebebiyle Edirne'de Karaağaç Mahallesi’ne bağlantıyı sağlayan tarihi köprüler trafiğe kapatıldı.

Meriç ve Tunca, bir ay aradan sonra yeniden alarm verdi. Aralık ayının son haftalarında aşırı yağışlar sonrasında taşan nehirler, Karaağaç Mahallesi’nin Edirne ile bağlantısını kesmişti. Yağışların durmasıyla birlikte nehirlerdeki su seviyesi düşüşe geçti. Normal seviyesine inen Meriç ve Tunca nehirleri Türkiye ve Bulgaristan’daki aşırı yağışlar sonrasında yeniden yükseldi.

Taşkın riskine karşı harekete geçen Edirne Valiliği, polis anonslarıyla Karaağaç Mahallesi halkını uyardı. Ardından da saat 00.00’dan itibaren Türkiye ile Yunanistan’ı; Edirne ile Karaağaç Mahallesi’ni birbirine bağlayan Meriç ve Tunca Köprüleri trafiğe kapatıldı.

"TAHAMMÜL EDECEK GÜCÜMÜZ KALMADI"

Nehirlerdeki son durumu yerinde gören Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bir aylık aradan sonra yeniden bir taşkın tehdidi ile karşı karşıya bulunduklarını söyledi. Bu sefer ki tehdidin daha ciddi göründüğünü belirten Gürkan, “İlk aldığımız bilgilere göre saniyede yaklaşık 2 bin metreküp su gelmesi bekleniyor. İnşallah bu gerçekleşmez ama eldeki tüm veriler işin buraya doğru gittiğini gösteriyor” dedi. Edirne’nin bu taşkınlardan kurtulması gerektiğini ifade eden Gürkan, bunu yapması gereken kurumların da belli olduğunu kaydetti. Gürkan, “Türkiye ile Yunanistan arasında sınır oluşturan Meriç Nehri’nin çok ivedi bir şekilde bir anlaşma ile denize döküldüğü Enez’den başlayarak buraya kadar çok acil bir şekilde temizlenmesi gerekiyor. Allah aşkına diyoruz artık Edirne’nin üzerinden bu sel tehdidini insanların üzerinden alın kurtarın. Her yıl bir veya birden fazla bütün Edirne bu taşkın felaketi ile gündeme gelmek istemiyoruz. Bundan sıkıldık ve rahatsızız. Edirne’nin ve Edirnelilerin buna tahammül edecek gücü kalmadı” diye konuştu.