Van’ın Edremit ilçesinde ‘öz yönetim’ açıklaması suçlamasıyla 24 Ağustos günü gözaltına alınarak 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçlamasıyla tutuklanan Edremit Belediyesi Eş Başkan Sevil Rojbin Çetin, İçişler Bakanlığı’nın onayı ile Van Valiliği Mahalle İdareler Müdürlüğü kararıyla görevden uzaklaştırıldı.

Edremit ilçesinde 24 Ağustos günü ‘öz yönetim’ ilanı gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin aynı gün içinde Van 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' iddiasıyla tutuklanmıştı. Eş Başkan Çetin’in tutuklanmasının ardından Van Valiliği Çetin’in görevden alınması için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne yazılan talep yazısına Bakanlığın onay vermesinden sonra Van Valiliği Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından Belediyeye gönderilen tebligatla Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin görevden uzaklaştırıldı.

Valilikçe Edremit Belediyesi’ne gönderilen tebligatta, şöyle denildi: “İlçemiz Belediye Başkanı Sevil Çetin’in Van 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 24.08.2015 tarih ve 2015/230 sorgu numaralı tutuklama müzakeresi ile tutuklanması üzerine, Anayasanın 127’inci maddesinin dördüncü fıkrası ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’inci maddesi gereğince İçişler Bakanlığının 25. 08. 2015 tarihli onayı ile görevden uzaklaştırılmıştır.”