Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Devir Tasfiye Komisyonu kararına dayalı olarak el koyulan iş makinesi, mahkeme kararıyla Edremit Belediyesi’ne iade edildi.

Büyükşehir Kanunu'nun yürürlüğe girmesinden sonra Devir Tasfiye Komisyonu tarafından araç gerek ve ekipmanlar, belediyeler arasında paylaştırılmıştı. Edremit Belediyesi’ne ait bir kepçe de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne verilmişti. Konunun yargıya taşınması üzerine Balıkesir İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı vererek iş makinesini Edremit'e geri gönderdi.

Belediye Başkanı Kamil Saka, yaptığı açıklamada, “Edremit’in ve Edremitlinin malına sonuna kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Yasası gereği 30 Mart 2014 seçimlerinden sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından 04.02.2015 tarihli Devir Tasfiye Komisyonu'nun 25 sayılı kararı gerekçe gösterilerek el koyulan iş makinesi, hukuk mücadelesiyle geri alınmıştır. Konu ile ilgili olarak Balıkesir İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. Söz konusu karar üzerine davaya konu iş makinesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Edremit Belediyesi'ne iade edilmiştir." dedi.