Ankara'nın Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılan Bülent Ecevit Havuzu ve Spor Kompleksi, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda hizmete açılacak. Açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yapacak. Tesis, 5 bin metrekare alanı kapsıyor. Kompleksin içerisinde yüzme havuzu, eğitim havuzu, sauna, güneşlenme terası, fitness salonu ve kafeterya yer alacak.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki tesis, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın evsahipliğinde, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun da katılımıyla saat 14.00’te açılacak. Gün boyu devam edecek olan programlar, Batıkent Meydan AVM önünde, saat 20.00’de Selçuk Balcı, Niyazi Koyuncu ve Resul Dindar’ın vereceği 19 Mayıs konseriyle son bulacak.

'MİLLİ BAYRAMLARIMIZI UNUTMAYACAK, UNUTTURMAYACAĞIZ'

Başkan Yaşar, yaptığı açıklamada, “Ülkemizin dönüm noktaları, bayramları olan 19 Mayıs’ı, 29 Ekim’i, 23 Nisan’ı, 30 Ağustos’u unutmak, unutturmak, onları görmezden gelmek, onları küçük bir mesele saymak isteyenler olabilir. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl kurtarıldığını da, nasıl kurulduğunu da biliyoruz. Emeği geçenleri biliyoruz. Bugün bu ülkeyi kuran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere demokratik laik cumhuriyete sahip çıkacağız. 19 Mayıs etkinliklerimizi de Yenimahalle’ye yakışır bir şekilde gerçekleştireceğiz. Milli bayramlarımızı unutmayacak, unutturmayacağız. İlçemizde gün boyu devam edecek olan ücretsiz konser ve etkinliklerimize, Yenimahalleli hemşehrilerimizi bekliyoruz.” dedi.