Temiz denizin sembolü olarak Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından verilen mavi bayrak, Balıkesir'in Edremit ilçesinde yedi plaja verildi. Geçen yıl dört olan bayrak sayısı bu yıl yediye yükselirken Akçay kordonboyundaki halk plajına, yarın törenle asılacak.

TÜRÇEV Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatörlüğü tarafından yıl boyunca yapılan denetimler sonucunda Altınoluk Mahallesi’nde Antandros Halk Plajı, Özdemir Kent Sitesi önü halk plajı, Heramis Tatil Köyü önü plajı, Altıner Otel önü plajı, Güre Mahallesi’nde Melek Hanım Halk Plajı, Akçay Mahallesi’nde kordonboyundaki halk plajı ve Yeni Mahalle Halk Plajı, mavi bayrak almaya hak kazandı. Yıl boyunca yapılan ölçümler sonucunca deniz suyunun çok temiz değerde olduğu, bunun yanında cankurtaran hizmetleri, plaj, duş, tuvaletler ve temizlik başta olmak üzere 31 başlıktaki denetimlerden başarı ile çıkan plajlara mavi bayraklar tek tek asılmaya başladı.

Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “İlçemizde yedi farklı noktadaki plajlarımıza, TÜRÇEV tarafından mavi bayrak verildi. Mavi bayrakları almak kadar, muhafaza etmek de çok önemli. Ekiplerimiz, mavi bayraklı plajlar başta olmak üzere tüm plajlarımızın düzenli, temiz ve yurttaşlarımızın daha rahat faydalanmaları için çalışmalarını sürdürüyorlar.” dedi. Başkan Saka, Zeytinli Dalyan’dan başlayıp Altınoluk Mıhlı’ya kadar uzanan Edremit sahillerinde mavi bayrak sayısını çoğaltmayı hedeflediklerini ifade ederek, “İlçemiz genelinde altyapı çalışmalarına çok önem veriyoruz. Meydana gelen lokal sorunları hızla gideriyoruz. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından her 15 günde bir yapılan deniz suyu analizlerinin olumlu sonuç vermesi, denizlerimizin temiz olduğunu gösteriyor.” dedi.