Hollanda’da yaşayan Türklerin oluşturduğu Sivaslılar Platformu tarafından Balıkesir'in Edremit Belediyesi’ne akülü engelli aracı, tekerlekli sandalye ve yürütecek bağışlandı. Hollanda’dan bir TIR dolusu getirilen sandalyeler Edremit Belediyesi’ne teslim edildi.

Hollanda Sivaslılar Vakfı tarafından temin edilen toplam 70 adet akülü engelli aracı, 50 adet mekanik tekerlekli sandalye ve 10 adet yürütecek Hollanda’dan Edremit’e getirildi. Belediye Meclis Üyesi Fahri Yaşar, Belediye Başkan Yardımcısı İlhan Yazar ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Eyüp Satıl tarafından teslim alınan engelli araçları önümüzdeki günlerde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Engelli araçlarını teslim etmek üzere ilçeye gelen Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı ziyaret etti. Vakıf Başkanı Çitil, "Hollanda’da yaşayan Sivaslı ve Balıkesirli hemşehrilerimiz başta olmak üzere hayırseverlerin katkıları ile topladığımız engelli araçlarını Edremit Belediyesi’ne bağışladık. Bu araçları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Edremit Belediyesi’ne teslim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Hollanda Sivaslilar Vakfı yöneticilerine teşekkür ederek, "Gönül ister ki hiçbir vatandaşımız bu araçlara ihtiyaç duymasın. Ancak çeşitli nedenlerle hayatına engelli olarak devam etmek durumda kalan arkadaşlarımızın bu araç ve gereçlerle günlük yaşamlarının daha kolaylaşacağına inanıyorum. Bu araçları Hollanda’dan temin ederek bizlere ulaşmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Edremit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri ise araçların yapılan araştırmalar sonucunda sağlık raporlarına göre belirlenen ihtiyaç sahiplerine önümüzdeki günlerde dağıtılacağını ifade etti.