Edremit Belediyesi, İlçe genelinde görüntü kirliliği yaratan çeşitli yerlere asılan ve takılan, her tür levha ve reklam panolarının kaldırılmasıyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

Edremit’in Altınoluk Mahallesi’nde her hangi bir izne tabi olmadan konan reklam panolarının kaldırılmasıyla başlayan çalışma diğer bölgelerde de sürdürülüyor. Zeytinli Mahallesi’nde E-87 karayolu üzerinde bulunan ve İkizçay mevkiine bağlantı yolu olarak kullanılan, yerde reklam tabelaları kaldırma işlemi devam ediyor. Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından sökülen tabelalar artık, sürücüler açısından hem tehlike arz etmeyecek, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılacak. Yapılacak işlemlerin ardından, alana Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından, çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışması kısa süre içinde başlayacak. Zeytinli Mahallesi’nde sürdürülen işlemler Edremit merkezine kadar devam edecek.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Amacımız vatandaşımızı mağdur etmek veya onlara rahatsızlık vermek değil, çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmektir. Bununla birlikte Balıkesir’in Büyükşehir olması nedeniyle ‘Bütünşehir’ yasalarının ilçe belediyemiz tarafından da kanunlar gereği uygulanacağını belirtmek istiyorum." dedi.