Balıkesir’in Edremit ilçesinde bulunan bir markette çıkan yangın, vatandaşları korkuttu. İtfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonrası söndürülen yangında büyük maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, yangın saat 03.00 sıralarında Edremit'in Akçay Mahallesi'nde meydana geldi. E-80 karayolu üzerinde bulunan otogardaki bir markette henüz belirlenemeyen bir sebeple art arda iki büyük patlama meydana geldi. Patlamanın ardından marketin çatı kısmında yangın başladı. İhbar üzerine olay yerine Edremit'in yanı sıra Havran, Burhaniye, Akçay, Güre ve Zeytinli'den çok sayıda itfaiye sevk edildi. Sağlık ekipleri ve bölgede güvenliği sağlamak üzere polis ekipleri de geldi. İtfaiye ekiplerinin büyük uğraş gösterdiği yangın yaklaşık 3 saat sonra söndürüldü. Daha sonra soğutma çalışmaları başladı.

Görgü tanıklarından bir vatandaş, "Evde yatıyordum, büyük patlama oldu. Sanki el bombası atılmış gibi ses çıktı. Geldiğimizde Carrefour’un çatısı yanıyordu. Çok korkunç bir sesdi." dedi. Otogarda çalışan Oğuz Erteki ise "Olay anında bilet kesiyordum. 'Yangın çıktı' dediklerinde saat 3'ü 10 geçiyordu. Hemen ambulans ve itfaiyeye haber verdik. İlk başladığında bayağı bir hararetliydi yangın. Her taraf alev topuna dönmüştü. İtfaiye gelince kontrol altına aldılar, rahatladık yani." şeklinde konuştu.

Edremit Belediyesi İtfaiye Amiri Fatih Akar da şunları söyledi: "Şu an itibariyle ekiplerimiz kontrol altına aldı, soğutma işlemlerine devam ediliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bütün ekipler hemen hemen hepsi burada. Hummalı bir çalışma var. Arkadaşlar içeride, büyümeden büyük bir facianın önüne geçildi. Arkadaşlarımızın eline sağlık. Yangının henüz neden çıktığını tespit edemedik. Kontrol altına alalım, öğreneceğiz." ifadelerini kullandı.

Soğutma çalışmalarının ardından Olay Yeri İnceleme ve itfaiye ekipleri, yangın mahallinde incelemelerde bulundu.