Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü, Balıkesir'in Edremit ilçesinde de törenlerle kutlandı. Şehit Hamdibey Meydanı’ndaki törende, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz tarafından Atatürk anıtına çelenk koyuldu. Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz’ın evsahipliği yaptığı törenlere Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Belediye Başkan Vekili Nebi Gündüz, Cumhuriyet Başsavcısı Şenol Taşkale, 19. Piyade Tugay Komutan Vekili Albay Enver Turhan, daire müdürleri, muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mustafa Korkmaz, “Bilim ve teknolojiyi en ileri seviyede kullanan teşkilatımız, suç ve suçluyu ararken suçsuz vatandaşlarımızı rahatsız etmemeyi, suçları meydana gelmeden önlemeyi, suçluları en kısa zamanda bulup adalete teslim ederek mağdur olan vatandaşlarımızın yaralarını sarmayı hedeflemektedir. Hedefe ulaşmak için olmazsa olmazlardan birisi de halkımızın desteğini almaktır. Vatandaş desteğinden yoksun hiçbir hizmetin, amacına ulaşamayacağı aşikârdır. Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü, tüm görevlerini vatandaş odaklı olarak yerine getirmeyi hedeflemiştir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Polis ve jandarma kuvvetleri, vatandaşlara huzur ve sükun temin eder. Cumhuriyetin, kanunlarına ve medeniyet düşmanlarına karşı kullandığı bir kalkandır.” dedi. Kaymakamı Erguvan da Türk Polis Teşkilatı’nı kutladı

Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren şiir ve kompozisyonların okunmasından sonra sahiplerine ödülleri verildi. Emekli olan polis memurlarına ise hizmet hatırası olarak, Başsavcısı Taşkale tarafından birer plaket verildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki kokteylle kutlamalar sona erdi.