Yunanistan'da 1 Mayıs işçi bayramı çoşku ile kutlanıyor. Başkent Atina'da farklı meydanlarda toplanan on binlerce çalışan, Sintagma Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Kamu çalışanları sendikaları, İşçi Konfederasyonları ve Yunanistan Komünist Partisi üyesi on binlerce kişi, Atina'da gösterilerde bulundu.
Yaklaşık 6 yıldır süren ekonomik kriz döneminde önceki hükümetlerden bakanlar işçilerle kutlama yapamazken, bugünkü gösterilere Syriza hükümetinden Maliye Bakanı Yanis Varufakis, İçişleri Bakanı Nikos Vutsis, Çalışma Bakanı Panos Skurletis ve Enerji Bakanı Panayotis Lafazanis de katıldı.

Herhangi bir gerginliğin yaşanmadığı gösterilerde işçiler, haklarının daha fazla kısıtlanmaması için AB'ye mesaj gönderdi. Bayrak, slogan ve afişlerle yürüyen işçiler, bir süre parlamento önünde bekledikten sonra dağıldı.

Başbakan Aleksis Çipras, twittet mesajında, "Demokrasi, hayat ve haklarımızın genişletilmesi için verdiğimiz mücadele galip gelecektir" dedi.

Gösterilere katılan bakanlar da yaptıkları açıklamalarda Yunanistan'ın müzakerelere devam ettiğini ve halkın da hükümeti desteklediklerini söyledi.