Alman televizyonunun yaşayan efsanesi Stefan Raab kariyerine son noktayı koyuyor. Bu ani karar ile sevenlerini şok eden ünlü moderatör ardında doldurulması zor gözüken bir boşluk bırakacak. 1966 yılında dünyaya gelen Raab, çok yönlü bir biyografi ile dikkat çekiyor.

İlk olarak hukuk bölümünde 5 dönem okuyan, aynı zamanda ailesinin kasabında kasaplık eğitimini gören ve bu eğitimini derece ile bitiren genç Stefan daha sonra ARD ve WDR gibi devlet medyasında programlar yapıp satmaya başlar. Burada edindiği deneyim ile bir zamanların müzik kanalı VİVA’da bir program sunmaya başlayan Stefan Raab sonraları eğlence programlarında adından söz ettirmeye devam eder. 1999 yılının Mart ayında ilk kez TV total programını sunmaya başlayan Raab bu program ile başarıyı yakalar. İlk olarak haftalık yayınlanan program 2001 yılından bugüne dek haftada 4 kez yayınlanmaya başladı. Bağımlılık haline gelen TV total programı ile çeşitli etkinlikler düzenleyen ve özellikle Türk halkı, insanı ve sanat dünyası ile kurduğu dostane köprüler ile anılmaya başlayan Raab, Türk meslektaşı Beyazıt Öztürk ile programlar seviyesinde birbirine ziyaretler düzenledi.

2008 yılında ise Tarkan ile bir program yaptı. Tarkan ile Köln’ün meşhur Türk caddesi olarak bilinen Keup caddesinde canlı yayında yemek yemeğe giden Raab bu hatıralar ile Türk izleyicilerinin de hafızasına kazınmış bir isim. Stefan Raab'ın programının bitecek olması sadece sevenlerini üzmedi. Raab'ın programlarının yapımını üstlenen Brainpool şirketi sene sonunda 200 çalışanının 80'ini işten çıkaracağını açıkladı. Bunların özellikle "TV Total" "Wok-WM" ve "Schlag den Raab" programlarının çalışanları olacağı bildirildi.