Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC), Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nin katkılarıyla gazetecilere ekmek arası balık ziyafeti verdi.

Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammmet Atamanalp'ın davetlisi olan gazeteciler, akvaryum balık tesislerinde incelemelerde bulundu. Bölüm öğretim üyeleri, akvaryum balıklarının üretimi, bakımı ve satışı hakkında bilgi verdi. Ardından balık genetiğinin incelendiği laboratuvarlar gezildi. Daha sonra gökkuşağı ve kırmızı benekli alabalık üretim tesisleri ziyaret edildi. Burada ızgarada pişirilen balıklar, gazetecilere ikram edildi. Dekan Atamanalp, basın mensuplarını misafir etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi. Balık talebinin artması için basın mensuplarına önemli bir görev düştüğünü belirterek,"Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde, balık tüketimi az. İnsan sağlığı için en faydalı olan balık tüketiminin artması için basın mensuplarının bilgilendirici, eğitici nitelikteki haberleri önem taşımakta." dedi. EGC Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Şener ise gazetecilerin hoş bir haftasonu geçirmesi ve su ürünleri hakkında bilgi edinmesi amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.