İzmir Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü, Ege Bölgesi’nin Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini bildirdi. Meteoroloji, soğuk ve kar yağışı sonrası buzlanma, don olayı ve fırtınaya karşı uyardı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Bölgemizin kuzeyinde başlayan yağışların, Karadeniz üzerinden gelen Sibirya kökenli çok soğuk ve yağışlı havanın etkisine girerek, bugün (16 Şubat Pazartesi) akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmura, gece ilk saatlerden (17 Şubat Salı) itibaren kar yağışına dönüşeceği beklenmektedir. Bu gece (17 Şubat Salı) ilk saatlerden itibaren Kıyı Ege dışında bölge genelinde Cuma (20 Şubat Cuma) gününe kadar aralıklarla devam edecek kar yağışlarının, 18 Şubat Çarşamba günü, Çanakkale’nin doğu ilçelerinde (Biga, Çan, Yenice), Balıkesir’in merkez, kuzey ilçeleri (Marmara adası, Erdek, Bandırma, Gönen, Manyas, Susurluk, Balya) ve doğu ilçelerinde (Kepsut, Dursunbey, Bigadiç Sındırgı), Manisa’nın kuzey ilçeleri (Soma, Kırkağaç, Akhisar) ve doğu ilçelerinde (Gördes, Demirci, Selendi, Kula, Alaşehir, Sarıgöl) yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor." denildi.

19 Şubat Perşembe günü, Balıkesir’in doğu ilçelerinde (Dursunbey, Bigadiç, Sındırgı) yoğun kar yağışı şeklinde devam edeceğinin beklendiği belirtilen açıklamada şu ifadeye yer verildi: "Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının yarından (17 Şubat Salı) itibaren hissedilir derecede (8 ile10 derece) azalarak, 21 Şubat Cumartesi gününe kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın yıldız ve poyrazdan bu geceden itibaren kuvvetlenerek fırtına şeklinde eseceği, saatteki hızının 40-60 kilometre hamlesinin (anlık hızı) 75 kilometreye kadar ulaşarak kuvvetli fırtınaya dönüşeceği beklenmektedir. Fırtınanın 20 Şubat Cuma günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışı, buzlanma ve don olayı, fırtına ve hava sıcaklıklarındaki hissedilir derecede azalışın sebep olacağı olumsuzluklara (tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi) karşı vatandaşların ve ilgililerin meteorolojik tahmin raporları ve uyarıları takip etmeleri, gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir."