Ege Üniversitesi (EÜ), 60. yılı anısına çalışanları ve öğrencilerinin katkılarıyla 60 bin fidan dikecek. Ege Orman Vakfı işbirliğiyle oluşturulacak Ege Üniversitesi 60. Yıl Ormanı'na ilk fidan, Çeşme ilçesindeki Ildırı ağaçlandırma sahasında dikildi. Dikim törenine EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Erdilek, öğretim elemanları ve çalışanlar katıldı.

Törende konuşan Rektör Yılmaz,“Ege Üniversitesi’nin 60. yılını kutluyoruz. Ege, çevre duyarlılığını ve toplumsal sorumluluğu öne çıkaran, bunu öğrencileriyle birlikte gelenek haline getiren, eğitim öğretim ve araştırma görevlerini de bunun üzerine bina eden bir üniversite. Bu yüzden biz her öğrencimizle hedef olarak, 2009 yılında Ege Orman Vakfı ile bir protokol imzaladık. Ben burada Ege Orman Vakfı’na, özellikle Metin Bey’e çok teşekkür etmek istiyorum. Bizim bunu yapabilmemiz için çekici gücü onlar oluşturdu. Ege Orman Vakfı olarak bize her zaman destek verdiler. 55. yılda 55 bin fidan dikildi ama bu bize yetmedi. Tekrar kampanya başlatarak, 60. yıl için 60 bin fidan dikim hedefini tekrar önümüze koyduk. Senatomuzda sürekli bunu söylüyoruz. Bu her fakültenin, her bölümün kendileriyle yarışı haline dönüştü. Herkes, 'Benim bölümümün plaketi var mı?' diye bir yarışa girdi. Yılın sonuna kadar biz 60 bini tamamlamayı prensip olarak hayal ediyoruz. Hayal etmeden gerçekleştiremeyiz.” dedi.

EÜ’nün 60. yılda 60 bin fidan hedefiyle çıkılan yolda başarıyla ilerlendiğini belirten Genel Müdür Gençol ise Prof. Dr. Yılmaz’a plaket takdim etti. Konuşmaların ardından fidan dikimine geçildi. Rektör Yılmaz, ilk fidanı kendisi dikti.