Ege Üniversitesi'nde çıkan kavgada Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından Ege Üniversitesi Senatosu, 23-25 Şubat arasında üniversitenin tüm birimlerinde eğitim öğretime ara verilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Ege Üniversitesi'nin internet sitesinin ana sayfasında yer alan duyuruya göre, 20 Şubat'ta üniversitenin merkez kampusünde yaşanan öğrenci olayları nedeniyle, Üniversitesi Senatosu bugün olağanüstü toplandı. Toplantı sonucu üniversitenin 23-25 Şubat arasında tüm birimlerinde eğitim ve öğretime ara verilmesine, oybirliğiyle karar verildi. Senato ayrıca olaylar nedeniyle üzüntülerini bildirip, herkesi sağduyuya çağırdı.

7 KİŞİ GÖZALTINDA

Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından polis, olay yerinde 5 bıçak buldu, 7 kişiyi de gözaltına aldı.

Polis görgü tanıklarının verdiği bilgi ve güvenlik kamerası kayıtlarından olaya karışanların kimlikleri tespit edildi. Hastanede tedavileri tamamlanan ve kavgaya karıştıkları ortaya çıkan 6 kişi, gözaltına alınıp Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Hastanedeki tedavisi devam eden ve başında polisin önlem aldığı Nurullah Semo için de yine gözaltı işleminin yapıldığı öğrenildi. Kavganın olduğu bölgede de inceleme yapan polisin, olayda kullanıldığı saptanan 5 bıçak buldu. Bu bıçakların incelenmek üzere kriminal laboratuvarına gönderildiği belirtildi.