Ege Üniversitesi'nde geçen hafta Edebiyat Fakültesi son sınıf öğrencisi ve Ülkü Ocakları temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun, terör örgütü PKK yandaşları tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine verilen üç günlük ara bugün doldu. Üniversitede eğitim, yoğun güvenlik önlemleri altında yeniden başladı. Kampüse giden bütün yollarda önlem alan polis ve özel güvenlik görevlileri, girmek isteyen her öğrencinin üzerini aradı. Öğrenci kimliği olmayanlar kampüse alınmadı.

Erken saatlerden itibarın polis, Ege Üniversitesi Kampüsü'nü adeta kuşattı. Kampüse giren bütün yollarda arama noktaları oluşturuldu. Girmek isteyen her öğrenci üzeri ve çantaları aranarak, kimlikleri sorularak alındı. Öğrencilerin üzerlerinde ve çantalarında bulunan şüpheli maddelere el koyuldu. Bazılarının üzerinden tornavida ve biber gazı çıktı. Kimliklerini göstererek okula giren öğrencilerden bazıları ise, “Zamanında neden tedbir alınmadı?” diyerek tepki gösterdi.

ÇAKIROĞLU'NUN ÖLÜMÜNDEN SONRA SIKI TEDBİR

22 yaşındaki Çakıroğlu’nun, bu olay yaşanmadan bir süre önce Ege Üniversitesi Rektörlüğü’ne dilekçeyle başvurarak, ölüm tehditleri aldığını bildirdiği ortaya çıktı. Çakıroğlu ve arkadaşlarının, bu durumu Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne de bildirdiği iddia edildi. Buna rağmen gerek polis gerekse üniversite yönetiminin önlem almadığını ileri süren öğrenciler, cinayetten sonra önlem alınmasına tepki gösterdi.

TOMA’LAR HAZIR BEKLETİLİYOR

Ege Üniversitesi Kampüsü'nde sabah saatlerinden itibaren binlerce polis memuru görev aldı. Sivil ve resmi polislerin yanısıra kampüs içinde ve çevresinde Çevik Kuvvet ekipleriyle ile çok sayıda TOMA da hazır bekletiliyor. Kampüste şu anda durum normal, öğrenciler derslerine giriyor.

Ege Üniversitesi’nde, 20 Şubat 2015 akşam saatlerinde meydana gelen olayda terör örgütü PKK yandaşları, Ülkü Ocakları okul temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na bıçakla saldırmış, altı yedi bıçak yarası alan Çakıroğlu, aşırı kan kaybından hayatını kaybetmişti. Olayda yaralanan ve Çakıroğlu’nu bıçakladığı ileri sürülen zanlı Nurullah S. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.