İzmir Ege Üniversitesi’nde, dün karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Ülkü Ocakları üniversite sorumlusu, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun cenazesini teslim almak için çok sayıda kişi, erken saatlerde İzmir Adli Tıp Kurumu önüne geldi. Dün Meclis’te yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamayan MHP Grup Başkan Vvekili Oktay Vural da cenaze için İzmir’e geldi. Otopsi işleminin tamamlanmasının ardından, 22 yaşında hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Çakıroğlu’nun cenazesi yakınlarına teslim edilecek. Cenaze bugün ikindi namazının ardından, Bayraklı ilçesi Fatih Camisi’nde kılınacak namazdan sonra toprağa verilecek.

ÇAKIROĞLU'NUN ÖLÜMÜNDE İHMAL İDDİASI

Sosyal medyada, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun öldürülmesiyle ilgili polisin çok büyük ihmali bulunduğu iddiaları yer aldı. Ege Üniversitesi’ndeki gerginlik bir haftadır devam etmesine rağmen polisin, bir kişinin öldüğü ve biri ağır çok sayıda kişinin yaralandığı olaylardan önce neden tedbir almadığı konuşuluyor. Polis tedbir aldıysa ellerindeki satır ve bıçaklar bulunan öğrencilerin üniversiteye nasıl girdiği de merak ediliyor. Ayrıca olayların yaşandığı kampüs, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 2–3 dakika mesafede bulunmasına rağmen ambulansın 45 dakikada geldiği iddia edilmişti. Bu iddiayı Meclis kürsüsünden dün MHP Grup Başkan Vekili Vural, "Saldırıya uğruyorlar ve bıçaklanarak ölüyor. 45 dakika ambulans gelmiyor ve kan kaybından ölüyor. Bunun sorumlusu kim?" sözleriyle dile getirmişti.

Dün geç saatlerde MHP İzmir İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise, “Üniversite öğrencisi kardeşimiz, henüz 22 yaşındaki Fırat Çakıroğlu, bölücü örgüt yanlıları tarafından Ege Üniversitesi Kampüsü içerisinde şehit edilmiştir. 15 Şubat’tan beri süregelen bölücü örgüt yanlılarının üniversitelerdeki saldırıları bugünlere kadar sürmüş, öğrencilerin okullarına girmeleri engellenmiştir. Yapılan tüm hukuki ve emniyet girişimleri maalesef sonuçsuz kalmış, olaylar bugün bir kardeşimizin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanmıştır.” denildi.