İzmir'de Ülkü Ocakları'nın Ege Üniversitesi (EÜ) sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun öldürülmesinin ardından EÜ Senatosu'nun kampüste basın açıklaması yasağı kararına uyulmaması sebebiyle Edebiyat Fakültesi önündeki alanın sac levhalarla kapatılması protesto edildi.

Üniversite yönetimi, hafta sonunda basın açıklamalarının yapıldığı yer olan Edebiyat Fakültesi önündeki boş alanı, geçen cumartesi günü demir sac levhalarla kapattı. Yeni olayların önüne geçmek için yapılan levhaların üzerine, "İnşaat alanına girmek tehlikeli ve yasaktır" tabelaları asıldı. Bugün üniversiteye giderek durumu gören öğrenciler, bunu protesto etti. Sac levhalara elleri ve ayaklarıyla vurarak alanın kapatılmasına tepki gösterdiler. Daha sonra kazılan toprakları kendi imkanlarıyla düzeltmeye çalıştılar. Protestocu gruptan bir kişinin, polis tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

EÜ Senatosu'nun yasağına rağmen Edebiyat Fakültesi önünde toplanarak basın açıklaması ve yürüyüş yapmak isteyen 19 öğrenci gözaltına alınmıştı. Geçen perşembe ve cuma günleri de yine fakülte önünde toplanan bir grup kız öğrenci, kadın cinayetlerini protesto etmek istemişti. Ağaçlara balon ve afiş asarak halay çeken, voleybol oynayan öğrencilere üniversitenin özel güvenlik görevlileri müdahale etmiş, balonları patlatmıştı. Polisin dağılmasını istediği grupla bir süre sözlü tartışma yaşanmıştı.