Efeler Belediyesi ve Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle 9. Ege Kadın Buluşması Aydın'da düzenlendi. Açılışta konuşan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Ülkemizin sorunları arasında ilk aklımıza gelen işsizlik, yolsuzluk, yoksulluk, gençlik sorunları, kadın sorunları deriz. Bunlar ülkemizin gerçeği ama bütün bu sorunların üzerinde, ülkemizde demokrasi sorunu var. Kadınlarımızın oluşturduğu platformlarla gerçekleştirilen çalışmalar sonunda demokrasimizi geliştirmeliyiz. Ülkemizde henüz demokrasinin d’si var." dedi.

Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda yapılan buluşmanın açılışında konuşan Başkan Özcakcan, kadınlardan demokrasiye sahip çıkmalarını istedi. Kadın meclislerinde güzel görevler yaptıklarını belirten Özakcan, “Dünyada sana, bana, ona göre demokrasi yok. Demokrasi, evrensel ilkeleri olan, insan onuruna yaraşır yönetim şeklidir. Ortak akıl ortaya koyularak toplumun, ülkemizin huzurlu ve barış içerisinde, geleceğe umutla bakacağı bir ortamı oluşturmalıyız.” dedi.

Toplantının koordinatörü, Denizli Kadın Platformu Başkanı Nurten Karakış ise, “Toplantının temel amacı, Ege Bölgesi'ndeki bağımsız kadın örgütlenmeleri arasında bilgi ve deneyim akışını sağlamak, bağları güçlendirmek ve kadınların sosyoekonomik, kültürel anlamda gelişmesi hususunda uygulanabilir etkin çözüm önerileri oluşturulmasını sağlamak. Eşit ve adil bir dünya için haklarımızı istiyoruz. Hep birlikte taleplerimizin peşindeyiz." dedi.

Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülsevil Ergünoğlu da kadın meclislerinin çalışma yapabilmesi için belediyelerin katkısının çok önemli olduğunu vurguladı. Ergünoğlu, "Eğer kent konseyleri çalışabiliyorsa, işlevini yapabiliyorsa belediye başkanı ve başkan yardımcılarının desteği olmadan yapamaz. Biz bu konuda çok şanlıyız. Belediyemiz 1 yaşında, yarım yaşında kent konseyimiz ama başkan ve başkan yardımcılarımızın desteğiyle yaptığımız işler çok yaşındadır." diye konuştu. Aydın'daki sivil toplum kuruluşlarıyla "biz" anlayışıyla çok güzel çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydeden Ergünoğlu, şunları aktardı: "Eğer biz kadınlar istersek yapamayacağımız hiçbir şey yok. Biz kadınlar, emeğimizin ve çalışmamızın karşılığını alabilmek için, biz olabilmek için, Ege Bölgesi'ndeki birlik ve beraberliği sağlayabilmemiz için yapacağımız bu toplantıdan umuyorum ki biz olarak çıkacağız. Türkiye'de, Ege'nin kadınlarının farklılığını göstereceğimize inanıyorum."

İki gün sürecek 9. Ege Kadın Buluşması’nda kadınların sıkıntıları, eğitimi, ev eksenli çalışan kadınlar, iş kadınlarının sivil toplum kuruluşlarındaki yeri, kadın örgütlerinin gelişmesi, problemleri ve kadınların diğer meseleleri ele alınacak. İzmir, Muğla, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli ve Aydın’dan kadınların geldiği buluşmaya Başkan Özakcan ve eşi Gülay Özakcan, Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Sümran Ünal, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ergünoğlu, Denizli Kadın Platformu Başkanı Karakış ve söz konusu illerden kadın sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.