Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Türkiye’yi yasa boğan kadın cinayetini kınayarak, kadına yönelik giderek artan şiddetin sona erdirilmesi gerektiğini söyledi. Mersin’in Tarsus ilçesinde, eve gitmek için bindiği minibüsün şoförü tarafından bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakılan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’a yapılanların hiçbir vicdana sığmadığını belirten Elmasoğlu, katillerin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını, bu konuda alınan tedbirlerin bir sonuç vermediğini söyleyen EGİKAD Başkanı Elmasoğlu, “Kadınların iş ve sosyal hayatta daha çok yer alması için çaba harcıyoruz ancak bu tür olaylar, kadına bakış açısının hala ülkemizde sorunlu olduğunu gösteriyor. Kadınları birey olarak görmeyen, sadece cinsel obje olarak değerlendiren bir anlayışla mücadele etmemiz gerekiyor. Bunun için de kadınlardan önce erkeklerin eğitilmesi gerekiyor. Zihinlerdeki kadın algısı değiştirilmeli. Erkekleri de yetiştiren anneler. Anneler kadınlara duyarlı, kadın ile erkeğin her alanda eşit olduğu bilincine sahip erkek evlatlar yetiştirmeli.” dedi.

Bu tür olaylarda linç kültürü yerine sağduyunun hakim olması gerektiğine de dikkat çeken Betül Elmasoğlu, şöyle konuştu: “Bu tür cinayetlerde idam ve linç sesleri yükseliyor. Bu tür sorunlar, sadece ağır cezalarla çözülemez. Kadına yönelik duyarlılığın, toplumun her kesiminde hakim olması gerekiyor. Kadınları ikinci sınıf gören, sadece kocasına kadınlık, çocuklarına annelik yapan olarak gören zihniyeti değiştirmeliyiz. Bunun için de evde, okulda, işte, hayatın her alanında kadının da bir birey ve erkekle eşit olduğunu kafalara kazıyan bir anlayışla toplumu yeniden şekillendirmeliyiz.”