Samsun Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Taşova, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan'ı yerden yere vuran bir açıklama yaptı. Rektörü 28 Şubatçıları taltif etmek, paralel iddiaları konusunda hassas davranmamakla suçlayan Taşova, "Eğitim-Bir-Sen'liler olarak üniversite içinde olan gerek idari ve gerekse akademik her türlü görevin talibiyiz." dedi.

Samsun Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Yönetim Kurulu ve İşyeri Temsilcileri Toplantısı, öğretmenevinde gerçekleştirildi. Toplantıda Rektör Akan ve üniversite yönetimi eleştirildi. Taşova, sendikanın basın açıklamasında yer alan ifadelere göre toplantıda şu açıklamaları yaptı:

TUTUMUNU DEĞİŞTİRMELİ

Üniversitemiz rektörü başta olmak üzere üniversite yönetimi istişareye kapalı, tutumunu değiştirmeli. Yetkili sendika ile görüşmelerde bulunarak çalışanlarımızın sorunlarını dinlemelidir.

28 ŞUBATÇILAR ONURLANDIRILIYOR

Son zamanlarda üniversite içinde yapılan rotasyon konusunda çalışan memnuniyeti göz önüne alınmamakta. 28 Şubat'ın baskıcı yöneticilerinin ve cumhuriyet mitinglerinin bayraktarlarının taltif edildiği görülmekte olup durumdan endişe edilmektedir. Başörtülü öğrencilere çıkan yemek burslarını dahi kesen yöneticilerin hangi düşünce ile aktif görevlere getirildiği anlaşılmazdır.

Devlet ve hükümetin örgüt diyerek topyekün mücadele başlattığı paralel yapılanma ile mücadele anlamında üniversite yönetiminin bir hassasiyeti bulunmamaktadır.

Eğitim-Bir-Sen'liler olarak üniversite içinde olan gerek idari ve gerekse akademik her türlü görevin talibiyiz. Herkesten daha iyi yapabileceğimizi iddia ediyoruz.

AKŞAM SERVİSİ KONULMALI

Personelin ulaşımı için görevlendirilen servislerin personel sayıları göz önüne alınarak değişik güzergâhlardan servis vermesi sağlanmalı. Servisi kaldırılan güzel sanatlar kampüsüne akşam servisi konulmalıdır.

Yemekhanelerde sürekli aynı çeşit yemekler çıkmakta, yemek kalitesi sadece kalori değeri ile ölçülmektedir. Damak tadı da göz önüne alınmalı. Yemekhanelerde büyük çaplı değişimler uygulanmalıdır. Yemek ücretleri ile alakalı olarak inisiyatif alınmalıdır.

YENİDEN SINAVA GİRDİ YETERLİ PUAN ALAMADI

Üniversite içerisinde yapılan unvan değişikliği ve görevde yükselme sınavları mahkeme yoluyla iptalle sonuçlanmış olup yeniden sınava girerek yeterli puan alamayan ancak bir yıl boyunca şef olarak çalışan personel mağdur edilmiştir. Bu sınavların personelin de beklentilerini karşılayacak şekilde her yıl kurum tarafından ya da ÖSYM ile anlaşarak yaptırılması sağlanmalıdır.

Unvanlı kadrolara kurum dışından atama yapılması alışkanlığına son verilmelidir. Kurum dışından getirilen unvanlı çalışanlar üniversiteye ayak uyduramadığı gerekçesi ile sık sık görev yeri değiştirilmekte ve tepki toplamakta, kurum içi adalet olgusunu zedelemekte ve çalışanların şevkini kırmaktadır.

Üniversite yönetimine yazılan dilekçelere zamanında cevap verilmeli. Hak arayan personellere mobing uygulamalarından vaz geçilmelidir.

ÜCRET ÖDENEREK GÖREV VERİLEN SINAVLAR

Gerek ÖSYM ve AÖF Fakültesi sınavları ve gerekse ücret ödenerek görev verilen sınavlarda hangi personellerin hangi görevlerde ve hangi sıklık ile görevlendirileceği hususu bir duyuru ile personele duyurulmalı, kritere uymayan personele görev verilemeyeceği açıklanmalıdır.

Hastane hizmetlerinden faydalanmak isteyen personelimiz iş gücü kaybını en aza indirecek şekilde hizmetlerden yararlandırılmalıdır.

Çalışanların iş tanımı ve görevleri açık bir şekilde belirtilmeli. Görevi olmayan işleri yapması için kimseye baskı yapılmamalıdır.

YÖNETİCİLERİ İKAZ EDİYORUZ

Alanlarda kazanılan hakları bir memurun ya da amirin inisiyatifine bırakacak değiliz. Her memur ya da amir görevini ve sorumluluklarını doğru olarak yapmak zorundadır. 4-C' li çalışanlarımızın kazanılmış haklarını görmek istemeyen memur ve yöneticileri ikaz ediyoruz. Kazanılan hak üzerinde tasarrufunuz olamaz siz uygulamakla yükümlüsünüz.

Bütün sorunların takipçisi olacağımızı bildirir, çalışanlarımızın haksızlıklar karşısında yanında olduğumuzu ve kanunla belirlenmiş örgütlenme hakkımızdan doğan sendikamızın muhatap alınarak çalışanların sesinin duyurulmasında en önemli araç olduğunu kamuoyuna arz ederiz.

ASIL SUÇLU CHARLIE HEBDO

Charlie Hebdo dergisinin sebep olduğu olayların gerçek suçlusu, Efendimiz (as)'e hakaret eden karikatürler çizen dergi çalışanıdır. Dergiye karşı düzenlenen terör olaylarını tasvip etmemekle birlikte asıl terör ümmet coğrafyasında her gün yüzlerce Müslüman katledilerek yapılmaktadır. Bu katliamlara sessiz kalan herkesi kınıyor taraf olanları lanetliyoruz.