Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 'Eğitim Dede' olarak bilinen Hacı İbrahim İzmirlioğlu, son olarak yapımına yardımcı olduğu Fen Lisesi'nin açılışını göremeden hayatını kaybetti. Okulun eğitime başladığı günün sabahında hayatını kaybeden İzmirlioğlu'nun cenazesi ikindi vaktinde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Ereğli'de bugüne kadar cami, huzur evi başta olmak üzere 8 okul yaptıran ve son olarak da spor lisesi yaptırmak isteyen eğitim gönüllüsü ve ilçede herkes tarafından 'Eğitim Dede' olarak bilinen Hacı İbrahim İzmirlioğlu, tedavi gördüğü hastanede sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Son olarak İbrahim-Süheyla İzmirlioğlu Fen Lisesi'nin yapımı için 700 bin lira destek vereceğini açıklayan ve 2009 yılında yapılan protokol ile okula destek veren İzmirlioğlu, okul için belirlediği paranın 500 binini vermişti. Tasfiye halindeki batık bir finans şirketindeki parasını alamadığı için taahhüt ettiği kalan 200 bin lirayı ise yakınlarının desteği ile kredi çekerek teslim etmişti. İzmirlioğlu, Fen Lisesi'nin ikinci dönem eğitim ve öğretime başladığı gün hayatını kaybetti.

Hacı İbrahim İzmirlioğlu için ilk tören Ereğli Hükümet Konağı'nda yapıldı. Hacı İbrahim İzmirlioğlu'nun cenazesi, burada yapılan duanın ardından cenaze namazı için Ali Molla Camii önüne getirildi. Gazetecilere açıklamada bulunan işadamı Semih Çolak, Ereğli'nin çok büyük bir değerini kaybettiğini söyledi. Çolak, "İzmirlioğlu Ereğli'nin çok önemli bir ismi ve değeriydi. Fen Lisesi için belirtmiş olduğu paranın 500 bin lirasını vermiş ve 200 bin lirası için de kredi çekmişti. Karadeniz bölgesinde ve hatta Türkiye genelindeki sayılı insanlardan birisini kaybettik diye düşünüyorum." dedi.

Bugün eğitim ve öğretime başlayan İbrahim-Süheyla İzmirlioğlu Fen Lisesi öğrencilerinden Yalçın Eserli, Hacı İzmirlioğlu'nun eğitim ve öğretime başlayan okulu göremediği ve okul olarak çok üzgün olduklarını söyledi. Öğrencilerden Egemen Egeli ise Hacı İbrahim İzmirlioğlu'nu kaybettikleri için çok üzgün olduğunu kaydetti.

Cenazeye katılan Fen Lisesi Müdürü Alaattin Pekdemir ise okula ismini veren 'Ereğli'nin eğitim dedesi'ni kaybetmekten dolayı eğitim camiası olarak üzgün olduklarını kaydetti.

"SON ARZUSU VASİYETİ OLAN SPOR LİSESİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ"

Hacı İbrahim İzmirlioğlu'nun yeğeni Ahmet Uyunç da amcalarının son isteği ve vasiyeti olan spor lisesini kendilerinin yerine getireceklerini söyledi. Uyunç, "Ereğli'nin başı sağ olsun. Hizmete kendisini adamış birisiydi. İnşallah Ereğli'de nice İzmirlioğlulları yetişir. Ereğli'ye hizmet ederler temennisindeyim. Yapılan camiler ve diğer çalışmaların yanı sıra 8 tane okul yaptırmış bir isimdi. Yaşasaydı spor lisesi yaptıracaktı. Fen Lisesi'nin açılışını göremedi. Bize ölmeden önce vasiyeti spor lisesinin yapılmasıydı. Bu son isteğini de bizler yerine getireceğiz." açıklamasını yaptı.

Hacı İbrahim İzmirlioğlu için Ali Molla Camii'nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak'ın kıldırdığı cenaze namazına protokol üyeleri, siyasiler, sivil toplum kuruluşları, iş adamları, eğitim camiası başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Helallik alınması cenaze namazının kılınmasının ardından İzmirlioğlu, son yolculuğuna uğurlandı.