Çorum’un eğitim gönüllülerinden 90 yaşındaki Ahmet Doğan, tedavi gördüğü hastanede Hakk’a yürüdü. Sevenleri Ahmet Doğan'ı bayram günü ebediyete uğurladı.

Ahmet Doğan ömrünü eğitim hizmetlerine adamış isimlerden biri olarak çevresinde bilindi. Ömrünün son yıllarına kadar 3 metrelik seyyar arabasıyla Çorum sokaklarını gezen Doğan, mutfak ve ev eşyaları satarak kazandığı parayı hayır işlerinde harcadı. İhtiyaç sahibi öğrencilere burs verdi. Zayıf bünyesine ve ilerlemiş yaşına aldırış etmeden rahatsızlığına kadar işini yapmaya devam etti. Yaptığı fedakarlıkla herkesin gönlünde taht kuran Doğan, Çorum’un 'Ahmet Dede'si olarak tanındı.

6 çocuk babası Ahmet Doğan, rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 1 aydır Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Arife günü Hakk’ın rahmetine yürüyen Doğan, Ramazan Bayramı’nda ebediyete uğurlandı.

Akşemseddin Camii’nde kılınan cenaze namazına AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ailesi, yakınları ve çok sayıda seveni katıldı. Cenaze namazının ardından Ahmet Dede’nin cenazesi sahabe kabirlerinin bulunduğu Hıdırlık’ta dualar eşliğinde defnedildi.