Eğitim Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz, 12 Haziran 2015 tarihine kadar nöbet tutmama eylem kararı aldıklarını söyledi.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Eğitim Hak-Sen Ağrı Şube Başkanı Ertuğrul Babatonguz; kamuda, eğitim öğretim hizmetlerinin sınıf dışında kalan diğer meslek gruplarına mensup çalışanların nöbet hizmetlerinin 'fazla mesai' olarak değerlendirildiğini ve ücret ödemesi yapıldığını belirtti.

Babatonguz, “Ancak öğretmenlere okullarda tuttukları nöbet hizmeti karşılığında herhangi bir ücret ödemesi yapılmamaktadır. Öğretmenlere nöbet karşılığı ücret ödemesi yapılmaması, başta anayasamız olmak üzere ülkemizin imzalayarak kabul ettiği Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve ILO sözleşmelerine de aykırılık teşkil etmektedir. Sendikamız yönetim kurulu, öğretmenlerimizin tuttuğu nöbetlerin fazla mesai olarak kabul edilmesi ve ücretlendirilmesi için 2014-2015 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde geçerli olmak üzere 12 Haziran 2015 tarihine kadar nöbet tutmama eylem kararı almıştır.” dedi.