Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Konya Şube Başkanı Şükrü Balun, Konya il merkezinde 30 kilometrelik bir alanda okulların imam hatibe çevrildiğini ifade ederek, "Konya’da imam hatip fiilen zorunlu hale getirildi." dedi.

Selçuklu Belediyesi’nin son olarak Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu’nun Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu’na çevirmesi üzerine Eğitim-İş Sendikası, okul önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Bekir Yetiştirici de katıldı. Sendika Şube Başkanı Şükrü Balun, Konya’da şehir merkezindeki okulların büyük bir bölümünün imam hatip haline getirildiğini ve imam hatibin fiilen zorunlu eğitim haline getirildiği iddiasında bulundu. Balun, "Selçuklu Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ve zihniyet eşi olan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy milli eğitimi yönetememenin acziyetini, yeri göğü imam hatibe dönüştürerek çözeceklerini sanıyorlar." dedi.

"ATATÜRK’ÜN BÜTÜN HATIRASI SİLİNİYOR"

Şükrü Balun, Selçuklu Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ile İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy’a seslenerek şunları söyledi: "Sizlerin görevi Atatürk’ü ve onun eseri olan Cumhuriyeti hatırlatan ne varsa okullarımızdan silmek mi? Bu düşmanlığınızın sebebi nedir? Atatürk’ten, Atatürk’ün eserlerinden intikam mı alıyorsunuz?"

"ÇEVRESİ İMAM HATİPLERLE ÇEVRİLİ ORTAOKULDA İMAM HATİP YAPILDI"

İl merkezinde neredeyse 30 kilometrelik bir çapta neredeyse ortaokul kalmadığını ifade eden Balun daha sonra şunları söyledi: "İş bilmez eğitim yöneticilerinin zoruyla imam hatip ortaokulu Selçuklu ilçemizin çok büyük bir bölümünde fiilen zorunlu hale gelmiştir. Aynı mevkinin içinde şehrin orta yerinde birbirine neredeyse yürüme mesafesi olan Çumralıoğlu İmam Hatip Ortaokulu, Hazımuluşahin İmam Hatip Ortaokulu, eski Karma Ortaokulu’nun içine açılan Alaaddin İmam Hatip Ortaokulu, Şeker İmam Hatip Ortaokulu, İsmail Hakkı Tonguç İmam Hatip Ortaokulu, Mehmet Ali Atiker İmam Hatip Ortaokulu, Vakıfbank İmam Hatip Ortaokulu, Mümtaz Koru İmam Hatip Ortaokulu, Mevlana Karacihanlar İmam Hatip Ortaokulu varken bütün bir bölgenin içindeki tek olan Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu da Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmüş durumdadır."

Balun, İhsaniye Mahallesi muhtarı Mustafa Çimen ile Şeyh Sadrettin Mahallesi muhtarı İhsan Çalışkan’ın, vatandaşların zorunlu imam hatip dayatmasına karşı olduğunu ancak kimseye seslerini duyuramadıklarını aktardığını söyledi.