Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan grup Milli Eğitim Bakanlığı'nın yönetici değerlendirme uygulamasını protesto etti.

Kahramanmaraş Şube Başkanı Ahmet Kürtül, AK Parti hükümeti  tarafından düzenlenen yönetici değerlendirme uygulamasıyla yandaşlarının kayırdıklarını ileri sürdü.

Kürtül, yeni uygulamanın değerlendirme kriterleri belli olmayan bir mülakat yöntemiyle yöneticilerin kıyıma uğratıldığını savunarak, şunları kaydetti:

"İktidarın taşeronluğunu yapan hükümet sendikaları kendi kadrolarına yer açabilmek için bu kıyımda etkin rol almıştır. Öğretmenler ve yöneticilerle ilgili bu kıyım süreci devam ederken, çocuklarımızda siyasal iktidarın muhafazakar bir toplum ve tek tip bir insan yaratma anlayışından payına düşeni almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'nın elinde orta öğretimine geçiş sistemi son 12 yılda 12 değişikle tam bir kaosa dönüştürülmüştür. Öğrencilerimizi yetenek ve başarılarına göre yönlendirebilen bir sisteme geçilememiş. Tersine TEOG sınavları ile öğrencilerimiz bir kargaşanın içerisine sokulmuştur. Öğrencilerimiz tercih etmedikleri halde kilometrelerce uzak ilçelerdeki liselere yerleştirilerek okuma hakları gasp edilmiştir. Bu sebeplerden dolayı Eğitim İş, 24 Eylül iş bırakma eyleminde yaptığı öncülüğü bundan sonraki eylemlerde de gösterecektir."

Basın açıklamanın ardından grup olaysız olarak dağıldı.