Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, işletme alanında eğitim veren akademik kurumlar arasında en iyileri belirleyen The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB)'e kabul edildi. Dekan Prof. Dr. Muhammet Akdiş, “Dünya üniversitesi olma vizyonumuz daha da güçlendi.” dedi.

Eğitim kalitelerinin ABD merkezli uluslararası bir kurum tarafından kabul gördüğünü belirten Dekan Akdiş, “AACSB üyeliğimiz, verdiğimiz eğitimin, akademik kadromuzun, fiziki altyapımızın ve gelecek planlarımızın uluslararası standartlarda olduğunun en somut örneği. Dünya üniversitesi olma vizyonumuz daha da güçlendi. Gururluyuz ve sevinçliyiz.” dedi. Bir sonraki hedeflerinin, AACSB tarafından akredite edilmek olduğunu dile getirdi, şunları söyledi: “Ekim ayına kadar hazırlıkları tamamlayarak akreditasyon başvurusunu gerçekleştireceğiz. Resmi üyelikle ilk adımını attığımız bu süreç, Gediz Üniversitesi’nin dünyanın en saygın üniversiteleri arasına girmesini sağlayacak. Aynı zamanda uluslararası tanınırlığımız artacak ve öğrencilerimize, mezunlarımıza, akademisyenlerimize dünya çapında yeni kariyer imkanları doğacak. Diğer yandan akredite ve üye üniversitelerle farklı alanlarda işbirlikleri kurmamızın da kapısı aralanmış olacak. Üniversitemiz ve fakültemiz için yepyeni bir dönem başlıyor, hem bizler hem de ülkemiz adına mutluluk verici.”

MÜKEMMELLİĞİN SİMGESİ

AACSB lisans, yüksek lisans ve doktora programlarıyla eğitim veren işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerini 1916 yılından bu yana değerlendirmeye alıyor. Bu alandaki yükseköğretimde mükemmelliğin simgesi olarak görülen AACSB akreditasyonuna, bugüne kadar 48 ülkeden 716 eğitim kurumu ulaşabildi. Türkiye'de de az sayıda üniversite, üye kabul edilip akreditasyon belgesi alabildi.