Bursaspor, 52 yıllık kulüp tarihinde Bahtiyar Yorulmaz ve Okan Yılmaz'dan sonra üçüncü kez gol kralı çıkarttığı Fernandao’yu kaybetmek üzere.

Yeşil beyazlıların 28 yaşındaki Brezilyalı golcüsü, bu sezon 34 haftada attığı 22 golle Süper Lig'in gol kralı oldu. Fernandao'yu 18 golle Beşiktaşlı Demba Ba ve 17 golle Trabzonsporlu Oscar Cardozo takip etti.

OPSİYON HAKKI BUGÜN DOLUYOR

Brezilya’nın Bahia takımından kiralanan Fernandao’nun Fenerbahçe’ye transfer olacağı iddia ediliyor. Ancak Bursaspor, yeni gol kralını elinde tutabilmek için büyük çaba harcıyor. Fernandao’nun kontratında bulunan opsiyon hakkı bugün doluyor. Bursaspor, Brezilyalı yıldızın opsiyon hakkını kullanmadığı taktirde golcü oyuncu serbest kalacak.

BÖLÜKBAŞI: MALİYETİ 30 MİLYON TL

Bursaspor Başkanı Recep Bölükbaşı, daha önce yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Basın Sözcüsü Mahmut Uslu’nun, Fernandao’nun kulübüyle anlaştıkları yönündeki açıklamalarına sert tepki göstermişti. Golcü oyuncunun maliyetine dikkat çeken Bölükbaşı, "Bonservisi 5 milyon Euro. Futbolcu da üç yıllık 5 milyon Euro istiyor. Toplam maliyet 10 milyon Euro yani 30 milyon TL’yi buluyor. Bütçemiz ise 55-60 milyon TL dahi değil." demişti.

JOSUE: HER ZAMAN KALBİMDE YERİN OLACAK

Bu arada, önceki gün oynanan Torku Konyaspor maçı öncesi instagram hesabından Fernandao ile çekilmiş bir fotoğrafı paylaşan Bursaspor’un Portekizli oyuncusu Josue, yaptığı yorumla kafaları karıştırdı. Josue, fotoğrafın altına şu mesajı yazdı:

"Senin gibi bir yetenekle oynamak, seninle antrenman yapmak ve seninle komşu olmak benim için zevkti. Her zaman kalbimde yerin olacak şişko kardeşim benim. Gol krallığını kutluyorum. 22 gol atmak her yiğidin harcı değil ve eminim bugün birkaç tane daha atacaksın. Şimdi sırada bu harika sezonu güzellikle noktalamak için yalnızca çarşamba günü kupayı kaldırmak kaldı."