Basın toplantısı düzenleyen Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Tekardıç "Gezi Direnişinin Sembol İsimlerinden Berkin Elvan'ı Sonsuzluğa Uğurlarken, Katillerinin Peşini Asla Bırakmayacağımıza Söz Veriyoruz!" dedi. 

Eğitim-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı İsmail Tekardıç  imzasıyla yapılan basın açıklaması şu şekilde:

Gezi direnişi sırasında Başbakan'ın “desten yazmakla” övdüğü polislerin attığı gaz bombası ile yaralanan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Berkin Elvan'ı, faşizme karşı milyonların ayağa kalktığı, Gezi Direnişinde kaybettiğimiz Abdullah Cömert'in, Mehmet Ayvalıtaş'ın, Ali İsmail Korkmaz'ın, Ethem Sarısülük'ün, Medeni Yıldırım'ın ve Ahmet Atakan'ın yanına uğurluyoruz. 

 Tedavisi boyunca Türkiye halklarının üzerine titrediği, insani duygularını yitirmemiş herkesin, her ailenin umutla iyi haberlerini beklediği Berkin Elvan'ın ölüm haberi tüm ülkeyi derin bir üzüntüye boğmuş, ölümü ülke çapında büyük bir öfkeye yol açmıştır. Türkiye'nin dört bir yanında gerçekleştirilen kitlesel protestolar, boykotlar ve eylemler ile vicdan sahibi olan bütün halklar Berkin'e sahip çıkmış, katillerinin ve arkasındaki güçlerin peşini bırakmayacaklarını ilan etmişlerdir. 

Yıllardır başta toplumun örgütlü kesimleri olmak üzere, halkın en temel taleplerine kulaklarını tıkayan AKP hükümeti ve Başbakan, Gezi direnişi ile birlikte yıllardır sesi kısılan, yok sayılan toplum kesimlerinin sesine kulak vermek yerine onlara her fırsatta hakaret etmiş, her fırsatta milyonları açıkça tehdit etmekten çekinmemiş, güvenlik güçlerine yetki vererek gençlerimizin güvenlik güçleri tarafından katledilmesine neden olmuştur. 

Gezi sürecinden itibaren Başbakan, giderek sertleşen üslubu üzerinden toplumu her fırsatta germeye, kamplaştırmaya ve birbirine düşman etmeye çalışmıştır.  Yıllardır ısrarla sürdürülen halkları birbirine karşı “kin ve düşmanlık duyguları üzerinden” tahrik ederek bölme girişimleri, son günlerde ülkenin dört bir yanında faşist saldırıları, parti binalarının taşlanmasını ve linç girişimlerini beraberinde getirmiştir.  

Gezi direnişi sürecinde gençlerimiz henüz 20'li yaşlarda toprağa düşerken, henüz 15 yaşında olan Berkin Elvan, 15 Haziran 2013 tarihinde Başbakan'ın “kahraman” polisinin attığı bir gaz bombası ile yaralanmıştır. Berkin tam 269 gün, umutla ve inatla yoğun bakımda yaşam mücadelesi vermiş, ancak gencecik bedeni bu mücadeleyi daha fazla sürdürememiştir.  
Berkin Elvan'ın katili, sadece ona hedef alarak gaz bombası atan polisler değil, Gezi direnişi sırasında “talimatı ben verdim”, “kahraman polisimiz destan yazdı” sözleriyle zulme direnen halklara karşı bütün nefretini kusan, ağzını her açtığında nefret suçu işleyen, halk düşmanlarına, faşist çetelere ve tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybedenler gibi, tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet terörünün son kurbanı olmuştur. 
Eğitim Sen, Pir Sultan Abdal Derneği, Mazlum Der, SES, BES ve Yapı-yol Sen olarak, 15 yaşındaki oğullarını ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaşıyoruz. Berkin kardeşimizin katilleri başta olmak üzere, talimat verdiğini kabul eden Başbakan dâhil, bütün sorumlular halka hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımıza söz veriyoruz.