Eğitim Sen Dersim Şube Başkanı Hasan Ölgün, Tunceli’nin geçmiş yıllarda Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında birinci sıralarda olduğunu ancak başarılı illerin açıklaması uygulamasının geçen yıldan beri Bakanlık tarafından kaldırıldığını söyledi.

Tunceli’nin bu yılki TEOG’da birinci olması ile ilgili açıklamalarda bulunan Eğitim Sen Dersim Şube Başkanı Hasan Ölgün, “Basında paylaşılan bilgiler doğrultusunda Dersim’in 2015 TEOG'da birinci olduğu resmi olmayan ağızlar tarafından doğrulandı. Kuşkusuz bu başarı bizim için sevindirici. Bu, sadece bu yılki TEOG başarısı değil, geçmiş yıllardaki TEOG’da da benzer başarılar söz konusuydu.” dedi.

Başarının sadece sınav merkezli olarak algılanmasını sorunlu gördüklerini ifade eden Ölgün, “Öğrencilerimizin bir yarış atı olarak yarıştırılması, bunun dışında gelişecek faaliyet ve becerilerin ortadan kaldırılacağı bir eğitim sistemi istemiyoruz. Bütün bu kısıtlı imkanlara rağmen elde edilen başarının yakalanması eğitim çalışanlarının ve velilerin duyarlılığı ile elde edilmiştir. Okullarımızın fiziki koşulları ortada, ilçelerimizin durumu merkez ile parelel yürümüyor. Bu da başarıyı düşürüyor. Bütün bunlarla birlikte Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaklaşımı da sorunlu, her yıl değişen bir eğitim kadrosu var.” diye konuştu.

Tunceli’nin sınıflardaki standartlarının çok iyi olduğunu ancak eksiklerin bulunduğunu belirten Ölgün, “Sınıflardaki standartlar çok iyi, ancak bütün bu başarının emekçisi olan arkadaşlarımız Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik tarafından başarı ile karşılanmıyor. Burada bir art niyet söz konusu, milli eğitim ve valilik yandaş sendikanın üyelerini tercih ediyor. Sonraki atamalarda bu başarı belgeleri esas alındığı için işin mutfağındaki arkadaşların emeğine saygı göstermek yerine yandaş insanlara veriliyor. Ancak arkadaşlarımız bu duruma bakmadan fedakarca çalışmalarını sürdürüyor.” şeklinde konuştu.