Türk Eğitim-Sen Kırşehir Şube Başkanı Bilal Türk, "Eğitimde öylesine yanlışlıklar yapılmış ve eğitim çalışanları öylesine yaralanmıştır ki, eğitimciler sonunda siyasi erke sandıkta kırmızı kart göstermiştir." dedi.

Bilal Türk yaptığı yazılı basın açıklamasında eğitim öğretimde geçen bir yılı değerlendirdi. Türk, "Bu dönemde Türkiye’de kadrolaşma, kayırma, baskı, emek, alın teri hırsızlığı, fişleme, dayatma, korku hakim olmuş, ötekileştirme baş tacı yapılmıştır. Okullarımızda on binlerce yönetici haksız, hukuksuz şekilde koltuklarından edilmiştir. Okul yöneticileri adeta ‘bizden’, ‘bizden değil’ şeklinde yaftalanmış, insanlar fişlenmiş, okul müdürü, okul müdür yardımcısı, baş müdür yardımcısı yapılacak kişilerin isimleri listeler halinde elden ele dolaşmış, komisyon üyelerine baskı yapılmıştır." ifadelerini kullandı.

Okullarda on binlerce yönetici haksız, hukuksuz şekilde bir gecede koltuklarından edildiğini iddia eden Bilal Türk şunları kaydetti: "Şube müdürlüğü atamalarında yapılan haksızlıklar da bu eğitim-öğretim dönemine damga vurmuştur. Sadece sözlü sınav sonuçlarına göre şube müdürlüğü ataması yapılmış, yargının verdiği ‘bu atamalar iptal edilmelidir’ kararına rağmen mülakatla atanan 1709 şube müdürü hala görevlerinin başındadır.

Atama bekleyen öğretmenlerin sayısının yıldan yıla artması bugünün en öncelikli meselelerindendir. AKP iktidarının mevcut öğretmen atama politikasının yanlışlığından dolayı atama bekleyen öğretmen sayısı 13 yılda 72 binden 350 bine ulaşmıştır.
Rotasyon, AKP iktidarının ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın en tartışmalı icraatlarından birisi olmuştur.

Bu ve bunlar gibi sayısız sorun eğitimimizde büyük yaralar açmıştır. Artık Türkiye’de eğitim çalışanlarının huzur duyacağı, keyifle çalışacakları, çalışma barışının sağlanacağı bir zemin hazırlamak yeni kurulacak Hükümetin öncelikli görevi olmalıdır. Bu artık bir zorunluluk haline gelmiştir. Bundan kaçış söz konusu değildir. Eğitim çalışanlarını ötekileştirmeden, bölük, pörçük etmeden, hukuka uygun yaklaşımlar sergilemek, adalete, hakkaniyete uygun mevzuat düzenlemeleri yapmak doğru olandır. Bu nedenle yeni hükümetten ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yeni eğitim-öğretim döneminde taleplerimiz bulunmaktadır. Bunları hayata geçirmek her şeyden önce çalışma barışını ve huzuru sağlamak adına çok önemlidir. Yeni hükümetin ayrım yapmadan, toplumun her kesimini kucaklayarak, baskıcı uygulamalara son vererek hareket etmesi önceliğimiz olacaktır.Çalışanların taleplerini göz ardı ederek, ‘ben yaptım, oldu’ bitti mantığı ile ülke yönetilemeyeceği artık görülmelidir.

Sözlü sınava dayalı yapılan şube müdürlüğü atamalarında yargı kararlarına uyulmalı; haksız, hukuksuz olarak yapılan tüm şube müdürü görevlendirmeleri iptal edilmelidir. Ellerinde diplomaları ile boş gezen bir sürü öğretmen adayı varken ücretli öğretmen tabiri kaldırılmadır. Halbuki Türkiye’de ücretli öğretmen sayısının 78 ilde 79 bin 765’e ulaştığını görülmektedir,

Stajyer öğretmenler ile ilgili ‘performans değerlendirmesi’, ‘sözlü sınav’ gibi açık uçlu uygulamalara son verilmelidir. Türk Eğitim-Sen olarak en baştan beri rotasyona karşıyız. Rotasyon uygulamasının aile bütünlüğünü bozacağını, verim sağlamayacağını, yeni adaletsizliklere zemin hazırlayacağı düşünerek kaldırılmalıdır.

Tatile giren bütün öğrencilerimizin sağlıklı sıhhatli bir şekilde aileleri ile vakit geçirmeleri ve yeni eğitim-öğretim yılına zinde bir şekilde gelmeleri dileğimizdir."