Kars'ta birer gün ara ile Aras Özel Eğitim ve Yurt İşletmeciliğine bağlı şehir merkezindeki ve Kağızman ile Sarıkamış'ta bulunan eğitim kurumlarına polis baskını düzenlenmesi tepki çekti. Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Çetin Koçyiğit, "Gösterilen gerekçeler ne olursa olsun herkes bu işlerin algı ile yapıldığını biliyor." dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, ildeki özel eğitim kurumlarına baskınlar düzenledi. Baskınlarda binalar arandı ve bilgisayar harddiskleri ile şahsi laptoplara el konuldu. Baskınlar şehirde her kesimin tepkisini çekti.

Aras Özel Eğitim ve Yurt İşletmelerinin avukatı Sina Erdağı hiçbir hukuksuz işlemlerinin olmadığının yapılan incelemelerde ortaya çıkacağını söyledi. Gerekli hukuki süreci başlattıklarını belirtti.

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yıldız ise bu kurumların sahibinin Karslılar olduğunu ifade etti. Eğitimde batı ile kuzey doğu arasındaki uçurumu kapatmak için Kars merkez ve Sarıkamış ile Kağızman ilçelerinde oluşturulan kurumlarla yola çıktıklarını anlatan Yıldız, "Doğu Anadolu Bölgesi yıllardan beri ihmal edilmiştir. Biz de bu ülkenin kuzey doğusunda yaşayan insanlarız. Bizden öncekilere ve bizlere nasip olmayan çok kaliteli eğitim ortamı ile hizmet sunulan kurumları zamanımızın öğrencilerine sunmak için yola çıktık. Sonuçta bir oluşum oluşturarak yaptığımız işi ortaya koyduk. Öğretmenlerimiz ortada, biz Kars'ın insanlarının da çocuklarını güzel bir okula göndermeleri için okul ve eğitim yuvaları oluşturduk. Batıya kıyasla eğitimden mahrum kalmamalarını amaçladık." diye konuştu.

Eğitim yuvalarına polis baskınını hiçbir şekilde kabul etmediklerini belirten Eğitim-Sen Kars Şube Başkanı Çetin Koçyiğit de, "Bunlar açık ve net bir baskıdır. Gösterilen gerekçeler ne olursa olsun herkes bu işlerin algı ile yapıldığını biliyor. Sözde bir paralel yapı ile mücadele ileri sürülerek bunlar yapılıyor. Ben karşıt bir baskı olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

EĞİTİM-SEN BAŞKANI: OPERASYONLAR OLMAYAN HÜKÜMET TARAFINDAN YAPILIYOR

Bu yaşananlara kesinlikle dur denilmesi gerektiğini vurgulayan Koçyiğit, "Bu yapılan iş kesinlikle şu an olmayan hükümet tarafından yapılıyor. Yani hükümet olmayan bir yapı bu işi yapıyor. Soruyorum şu an Türkiye'de hükümet var mı? 1 aydır seçim olmuş, hiçbir şekilde ne hükümet kurulmuş ne de kurulmasına yönelik bir çalışma var. Burada bir boşluk var, bu boşluktan faydalananlar bu işi yapıyor. Hükümet şu veya bu parti ile kurulsa bu baskılar yapılamayacaktır. Türkiye'de hukuk dışı işlemler oluyor. Buna dur demek lazım, çünkü bu şuna veya buna değil kimin başına gelirse gelsin karşısında durmak lazım, kim eziliyorsa kim horlanıyorsa onun yanında olmak gerekiyor." şeklinde konuştu.