Eğitim Sen Kahramanmaraş şubesi yönetim kurulu imzasıya yayınlanan basın açıklamasında şu ifadeler yer verildi:

Ankara’nın merkezinde, herkesin gözü önünde bir kez daha acımasız bir saldırı yaşanmış, resmi açıklamalara göre 37 kişi hayatını kaybetmiş, 125 kişi yaralanmıştır. Eğitim Sen Kahramanmaraş şubesi olarak Ankara’da gerçekleştirilen bu saldırıyı lanetliyor, bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Halkımızın başı sağ olsun

10 Ekim 2015, 17 Şubat 2016 ve son olarak 13 Mart 2016 tarihlerinde, son beş ay içinde sadece Ankara’da patlatılan bombaların kaybedilen 169 canın, yüzlerce yaralının ve yaşanan her katliamın tabii ki  saldırganı planlayanı suçludur, sorumludur. Kim yaparsa yapsın amacı ne olursa olsun lanetlemek gerekir. Masum insanların katledilmesinin hiçbir gerekçesi olamaz. Fakat unutulmamalıdır ki bu saldırının siyasi sorumluluğu da ülkeyi yöneten iktidarındır. siyasi iktidarın mutlaka öz eleştiri yapması gerekir.

Aylardır televizyon ekranlarında Türkiye’nin ne kadar “büyük ve güçlü” bir ülke olduğundan bahsedenlerin, göz göre göre yaşanan böylesi saldırıları önlemek yerine, olayların hemen arkasından jet hızıyla “yayın yasağı” getirmesi, siyasi sorumluluğu gizlemeye ve halkın doğru haber almasını engellemeye çalışması dikkat çekicidir. Ülkeyi yönetenlerin halka yönelik her saldırı sonrasında benzer açıklamalar yaparak sorumluluktan kaçınması mümkün değildir.

Ankara’da daha önce yaşanan saldırıların ve İstanbul Sultanahmet saldırısının üzerindeki sis perdesi henüz tam olarak aralanmamışken, siyasi iktidar doğrudan halka yönelik olarak gerçekleştirilen bu saldırıları iç politikada baskı ve şiddetin gerekçesi yapmamalıdır.

Yıllardır benimsenen yanlış iç ve dış politikalar bütün ülkeyi saldırı ve katliamların hedefi haline getirmiştir. Türkiye hızla Irak ve Suriye haline gelme durumundadır. Siyasi iktidar bir ülkenin başkentinde beş ay içinde üç büyük saldırının gerçekleştirilmesini engelleyememenin verdiği siyasi sorumluluğu unutmamalıdır.

Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen saldırıda ihmali bulunan tüm sorumlular derhal görevden alınmalı, halkının can güvenliği mutlak suretle sağlanmalıdır.