Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticileri, yarın Eğitim Sen öncülüğünde okullarda gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Eş Genel Başkanı Şaziye Köse’nin KESK Genel Merkezi'ndeki toplantıda Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da hazır bulundu.
“Laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam” teması altında gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemi hakkın bilgi veren Şaziye Köse, AK Parti hükümetlerinin tek tipçi eğitim çabası gösterdiğini belirterek, “AKP, tekçi anlayış üzerinden toplumda ayrıştırma yaratarak kutuplaşmaya yol açmakta ve buradan iktidarını korumayı, sağlamlaştırmayı amaçlamaktadır. AKP iktidarı dönemlerinde hayata geçirilen politika ve uygulamalar sonucu farklı inanç, mezhep ve kimliklere sahip kesimler üzerindeki fiili baskı artık dayatma haline gelmiştir.” dedi..

DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

Şaziye Köse, tüm vatandaşların bugününü, geleceğini etkileyen ve katlanarak büyüyen eğitim sorunlarına karşı 13 Şubat’ta boykot ve iş bırakma eylemi gerçekleştirileceğini tekrarladı. Eylemi barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin bir parçası olarak önemli bulduklarını dile getiren Köse, Eğitim Sen’in bir günlük iş bırakma eylemini destekleme çağrısı yaptı.