Her gelişmeyi önceden bildiği iddia edilen ve ‘twitter fenomi’ olarak nam salan Fuat Avni’nin kendi hesabından önceki gün attığı mesajlarda önümüzdeki seçimlerde oyların çalınacağını öne sürdü. Eskişehir’de oyları çalacağını öne sürdüğü 9 kişinin isimlerini açıklanması üzerine Eğitim-Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, "Adı geçen sendika ve kişilere dikkat edilmelidir. Türkiye’de demokrasisi bir kez daha sınıfta kalacak mı?” dedi.

Fuat Avni’nin açıklamalarından sonra CHP Eskişehir Odunpazarı İlçe Örgütü de Yüksek Seçim Kurulu’na başvurarak, isimleri geçen kişilerin sandık görevlisi yapılmamasını istedi. KESK’e bağlı Eğitim-Sen Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, Fuat Avni’nin attığı mesajlardan sonra şu açıklamayı yaptı: "3 Haziran Çarşamba günü 'Twiter fenomeni' fuatavni hesabından 7 Haziran Genel Seçimleri’ne yönelik çarpıcı iddialar gündeme getirilmiş, sandıklarda görevli olan ve oyları çalacağı iddia edilen isimlere yer verilmiştir. Seçime günler kala bu iddianın gündeme gelmesi düşündürücüdür. Sandıklarda yapılacak hilelerle ilgili 324 kişilik listede birçok ilden ve kurumdan isimler yer almaktadır. Listede Eskişehir’den 9 isim vardır. Bu isimlerden 5 tanesi Anadolu Üniversitesi'nde, 4 tanesi ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il Müdürlüğü'nde çalışmaktadır. Bu kişilerin ortak özelliği; hepsinin de iktidarla ilişkileri iç içe geçmiş, yandaş sendika Memur-Sen ve özellikle de bu konfederasyona bağlı Eğitim Bir-Sen üyesi olmasıdır. Aynı açıklamada iktidarın Eğitim Bir Sen'le özel bir çalışma yapıldığı iddia edilmektedir. Sendikaların adının böylesi konularda geçmesi, demokrasi adına kabul edilemez bir durumdur.” dedi.

Sendikanın şube başkanı Demir, açıklamasının devamında şu görüşleri savundu: "Şimdiye kadar bu açıklamaya Memur Sen, Eğitim Bir Sen genel merkezlerinden ve şubelerinden, ismi geçen şahıslardan yalanlama açıklaması veya hukuki bir girişimin gelmemiş olması şüpheleri arttırmaktadır. Bu haliyle adı geçen sendika zan altındadır. Açıkçası; kadrolaşmada ve adım kayırmacılıkta çığır açan, iktidar eliyle büyüyen, emekçiler lehine hiç bir duruş sergileyemeyen Memur Sen/ Eğitim Bir Sen söz konusu olunca şüphelenmemek olası değil. Türkiye demokrasinin hastalıklarından olan ve AKP iktidarında artan bir anlayış da şu idi: Sandık dışındaki tüm demokratik süreçleri ikincil sayma veya önemsiz hale getirme. Şimdi sandık bu kadar kutsanırken, milli irade vurguları yapılırken seçimlere hile karıştırma ile ilgili böylesi iddiaların gündeme gelmesi çok vahimdir. Eğer bu iddialar doğru ise ortada demokrasi adına hiç bir şey kalmamış demektir. Yüksek Seçim Kurulu'na seslenmek istiyoruz; seçimlerin demokratik ortamda yapılmasının ve seçim güvenliğinin önündeki tüm şüphe ve engeller derhal kaldırılmalı, ihmali olan kişi ve kurumlar cezalandırılmalı, adı geçen kişilere bu seçimde görev verilmemelidir. Aksi halde bu şaibeleri silmek o kadar da kolay olmayacaktır. Sendikaların, partilerden, sermayeden ve devletten bağımsız olması gerektiğini savunan Eğitim Sen olarak; bütün demokratik kamuoyu ile süreci yakından takip edeceğimizi belirtmek isteriz.”

Bu arada CHP Odunpazarı İlçe örgütü de Fuat Avni’nin açıklamalarından sonra Yüksek Seçim Kurulu’na bir yazı göndererek, adı geçen kişilere sandık kurullarında görev verilmemesini istediği öğrenildi.