Eğitim Sen Kırşehir Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Osman Batı, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 vatandaşın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan acı olay sonrasında yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Osman Batı açıklamasında şunları kaydetti: "Kobane`nin yeniden inşa edilmesi çalışmalarına katılmak için Türkiye`nin çeşitli illerinden Suruç`a gelen, çoğu üniversite öğrencisi olan gençlerin basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelen patlama sonucunda şu ana kadar 32 kişi hayatını kaybetmiş, 104 kişi yaralanmıştır.

Suruç`ta meydana gelen saldırıda yaşamını yitirenlerin çoğu tıp fakültesi, hukuk fakültesi, sosyoloji ve psikoloji öğrencisi, her biri bu ülkenin geleceğinde söz sahibi olabilecek kadar iyi yetişmiş değerlerdir. Dünkü saldırı sırasında Eğitim Sen Yüksekova İlçe Temsilcilik Yöneticimiz Süleyman Aksu da hayatını kaybetmiştir. Yaralananlar arasında Eğitim Sen Diyarbakır Şube Eğitim Sekreterimiz Erkan Keskin de bulunmaktadır.

Suruç`ta yaşanan saldırının katilleri ve o katilleri besleyip büyüten, bugünlere getirenler bellidir. Suruç`ta hayatını kaybedenlerin katilleri sadece bombayı patlatanlar değil; o bombanın hiçbir engelle karşılaşmadan oraya girmesine seyirci kalan, IŞİD çetelerine kucak açan, lojistik destek sunanlardır.

Eğitim Sen olarak Suruç‘taki insanlık dışı, vahşi, barbarca gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybedenleri bir kez daha saygıyla anıyor, onları bugün sonsuzluğa uğurluyoruz. Suruç`ta yaşanan vahşi saldırının katilleri bulunmalı, sadece bununla kalınmayarak böylesi bir katliama zemin hazırlayan tüm siyasi sorumlular hesap vermelidir.

Suruç`taki saldırıda hayatını kaybeden Yüksekova İlçe Temsilcilik Yöneticimiz Süleyman Aksu şahsında, hayatını kaybedenleri saygıyla anıyor, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz."