AK Parti iktidarının eğitim camiası üzerindeki politik baskılarını protesto etmek ve anadilde eğitime izin verilmesi amacıyla KESK'e bağlı Eğitim Sen Erzurum Şubesi üyesi öğretmenler bir günlük uyarı boykotu ve iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Ferit Ağyürek ve üye öğretmenler sendika binasında düzenledikleri basın toplantısında, hükümetin eğitim politikasını eleştirdi. Ağyürek, AK Parti iktidarının 12 Eylül darbeci zihniyetinin günümüzdeki temsilcisi olduğunu belirtti. AK Parti hükümetinin başta eğitim sistemi olmak üzere toplumsal yaşamın bütün alanlarını kendi siyasal-ideolojik hedefleri doğrultusunda baskıcı ve otoriter uygulamalar üzerinden topluma dayattığını ifade etti. Sendika olarak iktidarın dayatmalarına karşı sonuna kadar mücadele edeceklerine işaret eden Ağyürek, "Toplumun eşit, özgür ve demokratik yaşamdan yana olan bütün ilerici emek ve demokrasi güçleri ile birlikte iktidarın dayatmalarına, asimilasyoncu politikalarına karşı sonuç alıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.

Eğitim sistemi ve okulların siyasi iktidarın denetimine girmesine ve egemen ideolojiye teslim edilmesine izin vermemek için öğrencilerin bir günlük uyarı amaçlı okul boykotu ve öğretmenler ile okul idarecilerinin de iş bırakma eylemi gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ferit Ağyürek, "Eğitim sistemi ve okulların tamamen siyasi iktidarın denetimine girmesine ve egemen ideolojiye teslim edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bugün ülke çapında gerçekleşen hem okul boykotu ve iş bırakma eylemimiz, siyasi iktidara yönelik toplum vicdanının sesini yansıtmaktadır. Siyasi iktidarı, toplumu din, dil, mezhep ve kimlik farklılıkları üzerinden kutuplaştırma politikalarına son vermeye, kamusal, bilimsel, laik ve anadilinde eğitim karşıtı uygulamalarını derhal durdurmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

Ağyürek ayrıca 'iç güvenlik paketi' tasarısına da karşı olduklarını sözlerine ekleyerek, "İç güvenlik paketi gibi örneklerini ancak faşist, totaliter rejimlerde göreceğimiz düzenlemelerle laik, bilimsel eğitim anlayışının yanı sıra eşit, özgür ve demokratik yaşam anlayışına karşı iktidar tarafından açık bir savaş söz konusudur." şeklinde konuştu.