Yaz tatiline hazırlanan öğrencileri uyaran uzmanlar, dönem sonundaki sınavların öğrenciler için önemli olduğunu dikkat çekti. Son sınavlarına hazırlanan öğrencilerde görülen motivasyon eksikliğinin sınav başarısını olumsuz etkilediğini hatırlatan eğitimciler, hedefli çalışma ve arkadaşlarla birlikte çalışma ortamı oluşturulmasının yararlı sonuçları olabileceği uyarısında bulundu.

12 Haziran 2015 Cuma günü yüz binlerce öğrenci için tatil ve derslerin bitmesi anlamına geliyor. Sınavlar ve ödevlerle geride kalan eğitim öğretim döneminde başarılı olmak için ter döken öğrenciler son sınavlarını da vererek yaz tatili planları yapmaya başladı. Ancak eğitim uzmanları dönem sonuna denk gelen sınavlar konusunda öğrencilere ciddi uyarılar yaptı. Çünkü motivasyon eksikliğinin zirve yaptığı bu dönemde son sınavlarda başarısız sonuçlar alınabiliyor.

Zirve Yayınları Rehberlik Uzmanı Hakan Baykal da bu duruma dikkat çekerek öğrenci ve aileleri uyardı. “Tembelliğe dur demek için tören beklemeyin, harekete geçin” diyen Baykal, son sınavlara hazırlanan öğrenciler için bazı tavsiyelerde bulundu.

Baykal, işe hedef hatırlayarak başlamak gerektiğini belirterek “Bir yıl boyunca çalıştınız ve bu yolculuğun bitiş noktasına yaklaştınız. Ancak henüz o noktaya ulaşmadığınızı hatırlayın. Bu hedefe az kaldığını düşündüğünüzde daha rahat konsantre olabilirsiniz. Kendinizi ve çevrenizi yıpratmadan bir yarış atmosferine arkadaşlarınızı da sokarak onların da çalışma isteğinizi artırırsanız siz de daha rahat motive olabilirsiniz. Ayrıca sizinle birlikte çalışan arkadaşlar sizin de motivasyonunuzu artıracaktır.” dedi.

Başarılı olduklarında öğrencilerin kendilerini ödüllendirmelerini isteyen Baykal, “Özellikle yaz aylarında öğrencilerin motivasyonlarında düşmenin olması normal. Ancak önünüzde uzun bir yaz olduğunu hatırlayın, bu sizi karamsarlıktan çıkarmaya yardımcı olacaktır. Ancak problemlerle sonuna kadar mücadele etme iradesini gösterenler hem bu sınavda hem de hayatın diğer dönemlerinde başarıyı yakalayacaklarını unutmayın. Ve tarihteki önemli şahsiyetlerin son ana kadar ayakta kalmayı becerebilenler arasından çıktığını hatırlayın.” diyerek öğrencilere son ana kadar sabırlı ve istikrarlı ders çalışma uyarısında bulundu.