Zonguldak Aktif Eğitim Sendikası İl Temsilciliği, öğretmenlere yönelik piknik ve kan bağışı organizasyonu gerçekleştirdi.

Çaydeğirmeni Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinliğe; Merkez, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey ilçelerinden çok sayıda eğitimci ve yakını katıldı. Öğretmen ve ailelerine döner, ayran, semaverde çay, tatlı ve çerez ikramı yapıldı, ardından ilçeler arası futbol müsabakası düzenlendi. Ayrıca kır pikniğinde bir araya gelerek yılın yorgunluğunu atan eğitimciler, piknikte kan bağışında bulunmayı da ihmal etmedi.

Kızılay Kan Merkezi tarafından 'Bağımsız Birey, Sağlıklı Toplum Projesi' kapsamında yapılan protokol gereği, öğretmenlerin piknik etkinliğinin yapıldığı mesire alanına kan alma aracı gönderildi.

İl Temsilcisi Yıldıray Uysal, yaptığı açıklamada düzenli olarak kan bağışında bulunanlarla birlikte ilk defa kan veren 10 katılımcıdan 33 ünite kan alındığını söyledi. Uysal, şunları kaydetti: “Kan bekleyen hastalara 'Bir Damla Kan, Bir Can' diyerek kanlarını ulaştırmanın mutluluğunu yaşayan üyelerimiz, çok mutlu oldular. Biz de özellikle ilk defa kan veren ve kan bağışçıları arasına katılan arkadaşlarımıza kendileri ve milletimiz için hayırlı olsun diyor ve bundan sonra da düzenli olarak kan bağışında bulunmalarını temenni ediyoruz. Aktif Eğitim-Sen İl Temsilciliği olarak bir sendikanın yapması gereken ne varsa fazlasıyla yapmaya çalışıyor, Zonguldak olarak şube açmak için gerekli sayıya ulaşır ulaşmaz daha güzel organizasyonlar yapmayı öğretmenlerimize ve tüm eğitim camiasına vadediyoruz.”