İzmir’de "nöbet tutmama" eylemine katılan öğretmenlere yönelik baskı yapıldığı gerekçesiyle Eğitim-İş ve Türk Eğitim-Sen üyeleri, Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde protesto eylemi düzenledi. Yaklaşık 50 kişi, ‘Ücret yoksa nöbet yok’, ‘Mobbinge hayır’, ‘Yandaş yönetime sarı kart’ yazılı pankartlar açarak, ‘AKP halka hesap verecek’ diye slogan attı.

Ücretsiz nöbete tepki eyleminde konuşan Eğitim-İş İzmir 1 No'lu Şube Temsilcisi Çiğdem Bezir, yaklaşık üç yıldır Eğitim-İş önderliğinde Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen’in katıldığı nöbet tutmama eylemi yaptıklarını söyledi. Bezir, "Yasal dayanaktan yoksun, angarya diye tanımladığımız, sorumluluğu ağır, iş yükü fazla olan nöbet görevinin yasal dayanağa kavuşturulmasını, yeni mevzuatının oluşturulmasını, 6 saat ek ders ücreti üzerinden ücretlendirilmesini, nöbet görevinin ek ders görevinden sayılarak norm kadro ile ilişkilendirilmesini talep etmekteyiz. Eylemimiz her türlü baskı, yıldırma ve mobbing uygulamalarına rağmen kararlılıkla yürütülmektedir. İş bilmez yöneticiler, eyleme katılan öğretmenlerin yüreğine korku salmak için kendilerini muhakkik tayin ettirerek savunma istemişlerdir. Öğretmenlere sarf vererek, konu bölümüne de, 'Bazı konular' yazarak, öğretmenleri 'müşteki/sanık' olarak müdür odasına ifadeye çağırmaktadırlar. Bu hukuk dışı uygulamalara sessiz kalan Buca Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sesleniyoruz, ne yaparsanız yapın eylemimizi itibarsızlaştıramayacaksınız." dedi.

NÖBET TUTTUĞU HALDE ÜCRET ALAMAYAN TEK KURUM

Türk Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Temsilcisi İsmail Çelik de kamu kurum ve kuruluşları arasında nöbet tuttuğu halde ücret almayan tek kesimin eğitimciler olduğunu söyledi. Çelik, “Eylem başlangıcında haftalık nöbet tutmama kararımız sabote edilmeye çalışılmış, sendikamız tarafından süresiz eylem kararı alınmıştır ancak son derece makul ve haklı talebimiz karşısında bakanlık yetkilileri, kafalarını kuma gömmeye devam etmektedirler.” diye konuştu.