PAK Eğitim İşçileri Sendikası, 'Paralel yapının dershanesi ya da kurumu olduğunu bilsek ve bunu kanıtlasak ki bunu kanıtlamak o kadar da zor değil ve o bilgileri değerlendiriyoruz ona göre ruhsatlandırıyoruz' sözleri nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

PAK Eğitim İşçileri Sendikası Genel Başkanı Abdullah Kayışkıran suç duyusu öncesi Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Nabi Avcı’nın sözlerinin hukuk devleti ilkesine ve demokrasiye aykırı olduğunu belirten sendika başkanı Kayışkıran, "Türkiye’de ticaret yapan şirketleri görüşlerine göre fişleyeceklerini ve bu fişleme neticesinde binlerce şirkete hiçbir mahkeme kararına ihtiyaç duyulmaksızın faaliyet izni vermeyeceklerini ifade etmektedir. Açıkça hukuk rafa kaldırılıp keyfi tercihlerle görüşünü beğenmedikleri şirketlere karşı yasak ve ayrımcılık uygulayacaklarını ifade etmiştir." ifadelerini kullandı.

Kayışkıran şöyle devam etti: "Hiçbir hukuki karşılığı olmayan ‘paralel yapı’ uydurma bir ifadeyle suçlanan Hizmet Hareketi’ne yakın dershaneleri tespit edip özel okula dönüşmelerine izin vermeyeceklerini söyleyerek, Anayasa ve yasaları hiçe saymıştır. Bir yönü ile de kaç yıldır dile getirdikleri eğitimde dönüşüm yalanı da ortaya çıkmış bulunmaktadır."